1. Pentru ca Traian Basescu legitimeaza astfel un PSD inca la fel de «toxic » ca in campania electorala. Cele citeva decapitari - DIP, Nastase, Stanoiu - agitatia teatrala din jurul lui Mitrea, Hrebenciuc & Co si gonflarea conjuncturala a lui Victor Ponta si Titus Corlatan sunt palide artificii.

In teritoriu, retelele PSD de tip mafiot au intrat, si nici asta nu-i foarte sigur, doar intr-o usoara adormire, nicidecum in descompunere. Cu nominalizarea lui Maior la SRI, PSD devine peste noapte “frecventabil”, fara s-o merite.

2. Pentru ca, in plan parlamentar, PSD se comporta constant ca un franar al reformei institutionale. A votat impotriva legii ANI, impotriva ordonantei DNA si impotriva noilor formulare de avere care au dat-o pe “matusa Tamara”. Pentru ca parlamentarii PSD au facut scut in jurul lui Nastase in cazul perchezitiei din “Zambaccian”.

3. Pentru ca “noua generatie” din PSD, cu exponentelele ei Ponta si Corlatan, are chipul si asemanarea oligarhilor iar in spatele lor se incoloneaza baronii partidului. Avocatul Ponta il apara in instanta pe Tender, iar Corlatan i-a ramas devotat lui AN pana in ultima clipa.

4. Pentru ca Basescu uita prea repede cine a fost Vasile Dancu, ideologul grupului de la Cluj care l-ar fi strecurat pe Maior pe sub usa Cotroceniului: propagandistul sef al Guvernului Nastase, coafezul unui sistem profund corupt, autorul unor cinice manuale de manipulat jurnalisti.

Noul sau discurs, regionalist, de tehnocrat aparent desprins de jocuri politice si orientat spre promovarea“competente”, n-are « adrisant » in partid.Sub Geoana, PSD a rotit cadre, dar n-a descoperit nici macar un singur om nou.

5. Pentru ca amplifica scirba de eterna politica a “compromisului necesar”, cu mii de justificari si sofisme imprumutate din aritmetica politica, si ingroasa rindurile marilor dezamagiti si dezorientati care risca sa pice, o parte, in becalism.

6. Pentru ca isi tradeaza propriul electorat, mareste confuzia si incalca promisiunile electorale: excluderea oricarei colaborari cu PSD.

7. Pentru ca avea solutia responsabilizarii Parlamentului si putea nominaliza fie un civil, fie un specialist din interiorul institutiei, asumandu-si chiar riscul invalidarii lui. Care ar fi fost problema?

8. Pentru ca George Maior a initiat, alaturi de alti trei deputati PSD, un proiect de lege care continea prevederi perfect similare cu cele aspru criticate la legile sigurantei: acorda ofiterilor SRI puteri sporite in siguranta nationale, acelea de a efectua acte premergatoare in urmrirea penala care sa poata constitui ulterior mijloace de proba.

9. Pentru ca Basescu speculeaza in mod cinic amnezia colectiva in raport cu raul reprezentat de PSD in 2000-2004.

10. Pentru ca o astfel de mutare ar trebui gindita exclusiv din perspectiva interesului public si nu din prespectiva jocurilor sau a razboaielor politice.