Premierul Calin Popescu Tariceanu l-a criticat pe Traian Basescu pentru ca nu s-a consultat cu liberalii atunci cand a nominalizat un membru PSD la sefia SRI. "Presedintele Traian Basescu a devenit un jucator alaturi de PSD prin desemnarea lui George Maior pentru conducerea SRI", sustine seful Executivului.

"Relatia PNL - presedinte nu trebuie sa ma preocupe pe mine, ar trebui sa-l preocupe pe presedinte, pentru ca in actuala arhitectura constitutionala are rolul de mediator. Prin urmare, ar trebui sa fie impartial fata de partidele politice", a declarat Tariceanu.

In opinia premierului, gestul presedintelui Basescu de a se consulta doar cu PSD in momentul anuntului privind propunerile pentru sefia SRI si SIE, ar trebui "sa preocupe mai mult decat relatia PNL-Presedintie".

"In momentul in care presedintele consulta un singur partid pentru numirea in functia de sef la SRI, atunci el iese din rolul de factor de echilibru si devine, intr-un fel, un jucator cu PSD, iar acest lucru nu este problema PNL, ci a presedintelui", a adaugat premierul Tariceanu.

Calin Popescu Tariceanu a facut aceste declaratii, duminica, la Baia-Mare, unde s-a intalnit cu reprezentanti ai administratiei locale din Maramures.

Biroul Permanent Central al PNL a decis, vineri seara, sa voteze in Parlament impotriva candidaturii senatorului PSD George Maior la sefia SRI.

La inceputul saptamanii, presedintele Traian Basescu i-a propus pe senatorul PSD George Maior si pe consilierul prezidential Claudiu Saftoiu pentru functia de directori ai SRI, respectiv SIE.