Meciul s-a reluat dupa episodul Toiletgate. Dupa doua remize, in a 8-a partida, Topalov a egalat! A condus piesele negre intr-o varianta agresiva din Apararea Slava si a cistigat un final in care mobilitatea pieselor usoare a fost superioara perechii de turnuri a lui Kramnik.

Inaintea disputei cu numarul 8, echipa lui Topalov a continuat demonstratia faptului ca in primele partide ale meciului pentru titlul mondial Kramnik a comunicat in secret cu echipa - 78 la suta din mutarile lui coincid cu recomandarile lui Fritz 9, cel mai bun program de jucat sah!

Iata analiza comunicata de bulgari:

Partida 1: dupa mutarea a 12-a a lui Topalov (noutate teoretica), s-au mai jucat 62 de mutari - 41 dintre miscarile lui Kramnik coincid cu recomandarile Fritz 9! (Rusul a cistigat intilnirea)

Partida 2: 40 de mutari din 46 au fost jucate de Kramnik precum computerul! Aceeasi statistica pentru partida 3.

Partida 4: Kramnik nu a urmat ideile calculatorului "decit" in 30 din 45 de miscari pe tabla.

Fritz 9 este considerat cel mai puternic program de jucat sah si un excelent asistent pentru antrenament. Rulat pe un procesor puternic, Fritz 9 poate inlocui cu mare succes analizatorii umani.

"Este o noua tentativa a lui Topalov de a destabiliza meciul" au raspuns oamenii lui Kramnik.

Una din conditiile care au facut posibila continuarea meciului a fost interdictia impusa oficialilor vreunei echipe de a discuta cu cealalta parte!