Un eveniment neobisnuit din SUA starneste deopotriva reactia vehementa a asociatiilor de protectia copilului cat si protestele iubitorilor de animale. Festivalul intitulat "FrightFest" (Festivalul Fricii) si-a propus sa ofere intrare libera tuturor celor care pot manca un gandac viu!

Programat pentru data de 7 octombrie, evenimentul urmeaza sa aiba loc in orasul Louisville si va fi vizitat deopotriva de parinti si copii. "Cei mici nu ar trebui incurajati prin recompense sa faca ceva atat de scarbos", a declarat dezgustat un fost invatator, tata a 5 copii.

Nici autoritatile sanitare nu sunt de acord: "gandacii mancati de vii pot provoca rani si alergii la nivel gastro-intestinal", avertizeaza Bill Mayes, directorul Departamentului de Sanatate.

Asociatia pentru protectia animalelor PETA s-a declarat total impotriva acestor practici, prin vocea purtatorului ei de cuvant, Jackie Vergerio. "Ce ii invatam, de fapt, pe copiii nostri...?! Un copil care creste stiind sa respecte viata, chiar si pe cea a unei fiinte precum un gandac, este un copil care va deveni un adult care va sti ce inseamna compasiunea", a precizat Vergerio.

Pana astazi, 79,5% dintre americani au declarat ca nu ar face asa ceva sub nici o forma, conform unui sondaj initiat de publicatia Millwaukee Journal Sentinel, sondaj la care au participat peste 1000 de persoane.