Consiliul Concurentei a autorizat stergerea unor datorii de 3,35 miliarde de lei, aproximativ un miliard de euro, din datoriile Termoelectrica. Initial, valoarea solicitata ca ajutor de stat de Ministerul Economiei si Cometului a fost de 3,68 miliarde de lei.

Potrivit unui comunicat de presa, “Consiliul Concurentei a autorizat un ajutor de stat in valoare de 3,35 miliarde de lei, aproximativ un miliard de euro, pentru Termoelectrica, destinat realizarii in conditii de siguranta si continuitate a serviciilor de interes economic general”.

Ministerul Economiei si Comertului, prin Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, a prezentat, initial, Consiliului Concurentei notificarea unui ajutor de stat pentru Termoelectrica, in valoare de 3,68 miliarde de lei.

Consiliul Concurentei a evaluat acest ajutor de stat din punct de vedere al compatibilitatii cu criteriile din Regulamentului privind ajutorul de stat sub forma compensarilor acordate anumitor intreprinderi carora le-a fost incredintata prestarea serviciilor de interes economic general.

Pe aceasta baza, Consiliul Concurentei a evaluat ca nivelul ajutorului de stat necesar compensarii costurilor aferente serviciilor publice de producere si furnizare a energiei termice si, respectiv de producere si furnizare a energiei electrice, se ridica la 3,35 miliarde de lei.

Ministerul Economiei si Comertului a actualizat in mod corespunzator notificarea ajutorului de stat.