Piata a inregistrat in sedinta de astazi cel mai scazut nivel al valorii tranzactiilor de la inceputul lunii octombrie, un rulaj de 37,45 milioane RON, iar indicii au inchis toti la variatii pozitive. BET-FI a avut cea mai mare apreciere, de 0,81%, dar se mentine inca sub palierul de 53.000 de puncte.

Per ansamblu o sedinta pozitiva, in care balanta a inclinat de partea cumparatorilor mai ales in segmentul societatilor de investitii financiare care au acumulat si astazi o pondere insemnata in totalul rulajului de la nivelul pietei. A doua parte a sedintei a adus o stabilizare in piata, dupa o prima jumatate mai apatica si in care au continuat marcarile de profit.

In segmentul petrolier, titlurile Petrom (SNP) revin la nivelul pretului de 0,5950 RON/actiune in jurul caruia a fluctuat in acesta saptamana, apreciindu-se fata de inchiderea precedenta cu 1,71%. Volumul tranzactionat a fost insa ceva mai redus, de aproximativ 7 milioane actiuni in valoare de 3,96 milioane RON.

Astfel, titlurile SNP raman pe o linie de consolidare, cele mai multe tranzactii din ultima saptamana efectuandu-se pe intervalul 0,5900 - 0,5950 RON/actiune. In schimb, titlurile Rompetrol Rafinare (RRC), dupa ce in debutul sedintei nu au reusit sa treaca de pragul de 0,0955 RON/actiune, au continuat sa se deprecieze pana la o minima de 0,0910 RON/actiune.

Pe final RRC a mai recuperat putin din scaderi, inchizand la 0,0929 RON/actiune, mai jos cu 0,64% fata de pretul de ieri.

Titlurile Transelectrica (TEL) au deschis sedinta in usoara crestere la 33,9000 RON/actiune, dupa care se pare ca au aparut din ce in ce mai multi investitori care s-au aratat dispusi sa vanda, cursul reactionand in sens negativ cu intrare pe o panta descendenta pana la un minim de 31,6000 RON/actiune.

Ultima tranzactie s-a realizat la cursul de 32,9000 RON/actiune (-2,66%), titlurile TEL inchizand astfel sub palierul de 33 RON/actiune. Evolutia din ultimele zile nu trebuie sa surprinda, actiunea TEL are in continuare o lichiditate destul de redusa (nu prea sunt actiuni in piata) iar cursul a cunoscut saptamana trecuta cresteri impresionante.

In segmetul bancar titlurile BRD-GSG (BRD) (+1,61%) si BCC (+0,91%) au inregistrat o evolutie pozitiva, pe fondul unui rulaj valoric de peste 1,4 milioane RON, respectiv 1,2 milioane RON. Insa titlurile Banca Transilvania (TLV) au continuat scaderile din ultimele zile, inchizand mai jos cu 0,89% la 1,1100 RON/actiune, fara a avea fluctuatii semnificative pe parcursul sedintei.

Perioada de crestere pare sa continue in dreptul titlurilor Socep Constanta (SOCP), care ajung astfel la nivelul cotatiilor de la jumatatea lunii mai 2006. SOCP a inchis la 0,2100 RON/actiune in crestere cu 9,38% fata de pretul de referinta, insa maxima cursului in timpul sedintei a fost atinsa la 0,2170 RON/actiune.

Volumul tranzactionat este al treilea ca marime din acest an, fiind tranzactionate aproximativ 7,5 milioane actiuni in valoare de 1,53 milioane RON.

Sedinta in crestere in segmentul societatilor de investitii financiare, care astfel au mai recuperat din corectiile din ultimele zile. Cea mai mare apreciere a cursului o inregistreaza titlurile SIF Muntenia (SIF4), de 1,79% la 1,7100 RON/actiune, iar SIF Transilvania (SIF3) au fost singurele care au inchis pe zero, la 2,4200 RON/actiune.

Titlurile SIF Oltenia (SIF5) au inregistrat cel mai bun rulaj la nivelul pietei, de 7,5 milioane RON, cursul pe final de sedinta inchizand la pragul de 3 RON/actiune (+1,35%).