Romtelecom este impiedicata sa concureze pe baze de egalitate cu ceilalti operatori de telefonie si cablu TV, iar legislatia actuala - promovata de Autoritatea Nationala de Reglementare in Comunicatii (ANRC) - a ramas in urma si nu numai ca nu protejeaza interesele consumatorilor, dar nu stimuleaza nici concurenta sanatoasa si nici nu favorizeaza investitiile, a declarat, ieri, directorul juridic

si de relatii publice al Romtelecom, Catalin Dima. Razboiul pornit de Romtelecom are la baza tratamentul discriminatoriu la care, in opinia lui Dima, este supus Romtelecom. "Reglementarile din domeniul telecomunicatiilor trebuie sa tina pasul cu realitatile pietei. Arbitrul pietei telecomunicatiilor nu este corect si nu trateaza in mod corect pe toti jucatorii de profil", a acuzat Dima.

El se mai plange ca in vreme ce Romtelecom-ului ii este interzis sa coboare pretul sub costuri, pentru a mai atrage clienti, celorlalti jucatori din piata le e permis.

"Compania nu poate vinde serviciile sub costuri pentru o perioada de timp cu scopul mentinerii sau chiar reducerii migratiei clientilor catre alti jucatori, pentru ca ANRC nu ne permite o astfel de masura. In schimb, ceilalti au posibilitatea sa puna in practica astfel de masuri, pentru ca nu-i impiedica nimeni.

Ei pot sa vanda linistiti sub costuri anumite servicii, cum ar fi telefonia fixa, pot sa faca subventie incrucisata folosind veniturile din activitatea de baza pentru acoperirea pierderilor din vanzarea serviciilor de telefonie fixa", a aratat reprezentantul Romtelecom.

El a mai afirmat ca proiectul de decizie al ANRC, publicat pe 25 septembrie 2006, privind controlul tarifelor cu amanuntul ale Romtelecom este unul socant, in conditiile in care autoritatea de reglementare a declarat public ca nu are in politica sa reglementarea tarifelor cu amanuntul.

Integral in Gandul