Editura Reader’s Digest lanseaza Enciclopedia ilustrata de istorie universala, o carte care cuprinde istoria umanitatii in ansamblul ei. Enciclopedia... ofera o informare rapida si documentata asupra marilor personalitati si evenimente ale istoriei din Antichitate pana astazi.

Cu ajutorul ei veti cunoaste trecutul mai bine ca oricand, veti intelege cum a ajuns lumea sa arate asa cum o stim noi, care au fost personalitatile si evenimentele care au schimbat istoria, cele mai importante curente culturale sau ideologice, dar si inventiile sau marile descoperi ale omenirii.

Niciodata arida sau plictisitoare, Enciclopedia... ofera o perspectiva captivanta si plina de viata asupra marilor personalitati si evenimente ale istoriei. Documentata in detaliu, informatiile sunt verificate si actualizate cu ultimele descoperiri istorice. Pentru editia romana, istoricii Horia C. Matei si Stan Soica au adaugat articole originale. Puteti astfel afla date despre:

  • Institutii precum Academia Romana, Biblioteca Nationala sau Biserica Ortodoxa Romana
  • Personalitati politice - regi si regine, domnitori de seama precum Brancoveanu sau Stefan cel Mare, revolutionari precum Balcescu sau Avram Iancu, oameni de stat precum Ion Antonescu, Ceausescu, dar si personalitati cunoscute in intreaga lume, precum Brancusi, Eliade, Iorga, Enescu;
  • Mari evenimente din istoria nationala - perioada fanariota, Razboiul de Independenta, Marea Unire, faurirea Statului National Roman, participarea Romaniei in cele doua razboaie mondiale, etc.

    Conceputa ca mijloc de referinta, dar si ca lectura atragatoare, Enciclopedia... este o carte de care se poate folosi intreaga familie. In 748 de pagini puteti gasi peste 3.000 de articole ordonate alfabetic, iar trimiterile catre subiecte conexe va directioneaza rapid catre informatiile suplimentare legate de ceea ce va intereseaza.

    Majoritatea articolelor sunt concise, furnizand informatii esentiale. 136 de articole tematice ample trateaza in detaliu subiecte de interes major.
    Peste 1.200 de ilustratii, reproduceri, fotografii si harti va vor ajuta la clarificarea si fixarea informatiilor citite. Tabelul cronologic de la final ofera o privire sincronica asupra celor mai importante evenimente care au avut loc pe fiecare continent, din Antichitate pana astazi.

    Ca si celelalte produse lansate de Reader’s Digest, cartea este difuzata in sistem de vanzare prin corespondenta, cartea poate fi comandata
    Pretul cartii este de 139 RON, plus 6 RON taxe postale. Cartea poate fi achizitionata si in patru rate a cate 36,2 RON fiecare, taxele postale fiind incluse.