Compania Vodafone Romania a redus, marti, de pana la patru ori tarifele pentru apelurile internationale catre 27 de operatori si retelele partenere din Europa pentru utlizatorii de cartele preplatite, pana la 0,3 dolari pe minut fara TVA, fata de 0,8 dolari pe minut fara TVA cat este tariful standard, a anuntat operatorul.

De aceasta reducere beneficiaza si clientii Vodafone 2in1 care pot efectua apeluri catre destinatii europene la un tarif de 0,22 dolari pe minut fara TVA, de patru ori mai mic decat cel standard.

Tarifele sunt valabile indiferent de ora la care sunt efectuate apelulurile, durata sau frecventa acestora.

Optiunea Vodafone Europa pentru apeluri internationale este disponibila utilizatorilor de cartele preplatite contra unei taxe de doi dolari, pentru o perioada de 30 de zile. Clientii pot activa optiunea Vodafone Europa si pot afla informatii suplimentare despre aceasta optiune sunand gratuit la *147#.

Compania ofera aceasta optiune abonatilor sai, din 10 mai 2006. Cu Vodafone Europa, disponibila pentru patru dolari pe luna, abonatii Vodafone pot efectua apeluri la tariful de 0,22 dolari pe minut fara TVA, catre 27 de divizii Vodafone si retele partenere din Europa, precum si catre retele de telefonie fixa din 44 de tari europene.

Vodafone Romania, divizie a Vodafone Group, detinea la sfarsitul lunii iunie peste 6,7 milioane de clienti. Grupul Vodafone are divizii in 27 de tari si retele partenere in alte 33 de tari. In perioada mentionata numarul clientilor grupului a ajuns la peste 186,8 milioane clienti in intreaga lume.

Principalul concurent al Vodafone pe piata de telecomunicatii din Romania, operatorul Orange avea la sfarsitul primului trimestru al acestui an 7,1 milioane de clienti.