Corporatia Intel a anuntat miercuri ca in cel de-al treilea trimestru al anului a realizat venituri de 8,7 miliarde de dolari, profituri operationale de 1,4 miliarde de dolari si un profit net de 1,3 miliarde de dolari, potrivit unui comunicat al companiei.

Rezultatele operationale au inclus un castig de aproape 100 milioane de dolari din vanzarea unei portiuni dintr-o investitie in Micron Technology, castiguri din proceduri legale de aproximativ 130 milioane de dolari si o taxa de restructurare de 98 milioane de dolari.

Marja profitului brut a coincis cu estimarile companiei din iulie intrucat impactul veniturilor crescute obtinute din vanzarea de microprocesoare a fost contrabalansat de amortizarea inventarului de procesoare mai vechi, de aproximativ 100 milioane dolari.

Cheltuielile din cercetare, dezvoltare, marketing si advertising au fost mai scazute fata de estimari, in primul rand datorita cheltuielilor cu salariile si cheltuielilor optionale.

Castigurile nete din investitiile de capital propriu, dobanzi si altele au fost mai ridicate datorita castigurilor din investitii si proceduri legale.

Pentru cel de-al patrulea trimestru al anului corporatia estimeaza venituri intre 9,1 miliarde de dolari si 9,7 miliarde de dolari.