Executivul a aprobat miercuri transferarea Palatului CEC catre Municipalitatea Bucuresti. Guvernul va plati Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC) suma de 17,7 milioane euro pentru preluarea Palatului CEC, cladirea putand fi folosita in continuare de institutia de credit pentru o perioada de doi ani de la data transferului dreptului de proprietate.

Cladirea, inclusiv terenul aferent, a fost evaluata, de catre un evaluator independent autorizat, la 23,7 milioane euro.

Pe baza acestei evaluari, cele doua parti au convenit ca Guvernul sa achite o suma in limita a 17,787 milioane euro pentru preluarea cladirii cu terenul aferent, urmand ca pentru diferenta de plata sa fie trecut in proprietatea bancii un alt teren de 2.700 metri patrati, pentru construirea unui nou sediu.

Palatul CEC, monument istoric protejat, va fi transformat in muzeu de arta si administrat de Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

„Banca mai poate functiona in Palatul CEC inca un an, maxim doi, de la trecerea monumentului istoric in proprietatea Municipalitatii”, a declarat Oana Marinescu, purtatorul de cuvant al Guvernului.

Banca va putea sa pastreze imaginea Palatului CEC inca 20 de ani dupa incheierea tranzactiei. Conform negocierilor purtate cu Municipalitatea Bucuresti, CEC poate sa foloseasca sigle cu reprezentarea vizuala a Palatului.