Ministrul Economiei, Codrut Seres, a afirmat joi ca in luna decembrie uzina Daewoo de la Craiova va fi scoasa la vanzare, atat Ford cat si General Motors fiind interesate de preluare. “In primul trimestru din 2007 prognozez ca vom vinde Daewoo”, a declarat Seres, adaugand ca producatorul de automobile nu are nici profit, dar nici pierderi. Cei doi competitori sunt Ford si General Motors.

Declaratia vine dupa intalnirea din 26 septembrie dintre Tariceanu si directorul Ford Europa, John Fleming, in care premierul declara ca „investitorul va trebui sa prezinte proiecte de dezvoltare a societatii, care contribuie la crearea de locuri de munca, si va beneficia de facilitati acordate in conformitate cu normele europene”.

Intr-o vizita facuta acum o luna la Craiova, Tariceanu se declara nemultumit ca „investitorul coreean nu si-a tinut promisiunile facute in 1994, iar acest lucru a facut ca fabrica Daewoo sa ramana a nimanui”.

Grupul Daewoo, care detinea si Daewoo Romania, a fost cumparat in 1999 de General Motors, care nu a preluat insa si fabrica din Romania.