Romanul Emil Neagu, rapit in 3 octombrie, in Nigeria impreuna cu alti sase cetateni straini, au fost eliberati, transmite Reuters, citand surse din politie. Toti cei sapte ostatici sunt in stare buna. Ministerul roman de Externe confirma eliberarea muncitorului roman.

Rapitii erau patru britanici, un roman, un malaysian si un indonezian si au disparut dintr-un imobil rezidential.

"Toti cei sapte au fost eliberati. Sunt in stare buna. Au fost deja dusi la Port Hartcourt unde serviciile de securitate ale statului ii vor preda diferitelor companii", a spus Suur Chafa, adjunctul politiei din statul Akwa Ibom.

Nu au fost facute publice deocamdata detalii despre contextul eliberarii celor sapte ostatici.

Surse diplomatice si din industria petroliera au declarat ca a fost ceruta o rascumparare iar negocieri au avut loc intre rapitori, autoritatile locale si angajatorii acestora, patru companii cu sediul in Marea Britanie si Statele Unite.

Muncitori au disparut de linga sediul companiei Exxon Mobile din orasul Eket, regiunea Rivers. In presa au aparut informatii ca rebelii au cerut 40 milioane de dolari pentru eliberarea lor.

Lucratorii de pe platformele industriale sunt frecvent tinta rapirilor. Bandele criminale din zona au gasit astfel o modalitatea de a se finanta, cerind companiilor rascumparare in schimbul angajatilor.

Guvernul nigerian a promis, luna trecuta, ca va actiona impotriva gruparilor din regiune.