Prezent in emisiunea “Romania la raport”, de la Mix FM, realizata de Andreea Pora, directorul CURS, Sorin Ionita, a afirmat ca exista deja o lista neagra a Coalitiei pentru o guvernare curata (CPGC) cu toti cei care au “omorat legea anticoruptie”.

Printre acestia, Sorin Ionita i-a enumerat pe deputatii UDMR Marton Arpad si Kelemen Hunor, deputatii PSD Eugen Nicolicea si Florin Iordache.

“Mai asteptam nume de la Senat”, a mai adaugat directorul Societatii Academice din Romania. Motivatia pe care a dat-o Sorin Ionita acestui demers a fost aceea ca raspunderea trebuie sa fie una individuala, “chiar daca parlamentarii sunt numiti de catre partide.”

In ceea ce priveste ANI, Sorin Ionita a spus ca votul era unul previzibil si ca alternativa ar fi fost “o lege proasta sau deloc”.

“Existau doua posibilitati de sabotare: una este sa nu o faci deloc, in diverse forme, ceea ce se poate masura imediat si de la Bruxelles si atunci vin ei si dau imediat cu batul sau sa faci una emasculata iar asta au incercat cei care au propus amendamentele. Si pe versiunea asta s-a mers. Si ea a iesit”, a precizat Sorin Ionita.