Accident de munca in comuna Matca, judetul Galati, in urma caruia trei persoane si-au pierdut viata, iar alta a fost grav ranita. Cei patru au fost intoxicati cu gaz metan, in timp ce lucrau la un racord la reteaua de gaze. Accidentul s-a produs la ora 8 si 45 de minute. Antena 3 transmite ca muncitorii erau angajati ai societatii VEGA 93 Galati.

Instalatorul Alin Ianole - care a fost martor ocular al accidentului - a declarat ca cei trei barbati lucrau la un camin de extindere gaz metan pe raza comunei Matca. La acest camin s-au facut probe cu aer si urma sa se dea drumul la gazul metan.

Iosif Neculai, de 46 ani, a intrat in camin pentru a inchide o vana si nu a mai iesit. Speriati, colegii Maricel Farcas, 47 de ani, si Costel Negoita, 23 de ani, au intrat pe rand sa il ajute dar, la randul lor, nu au mai iesit din camin.

In ajutorul lor a sarit un al patrulea coleg de munca, cu o masca de gaze, dar si acestuia i s-a facut rau. El a fost scos de colegii sai si transportat de urgenta la spital.

Directorul tehnic de la Vega ’93, Doru Chiper, a declarat, pentru agentia NewsIn, ca muncitorii au lucrat fara avizul companiei. "Cei trei muncitori au intervenit din proprie initiativa, deoarece lucrarea nu fusese inca programata de Vega ‘93", a explicat Chiper.