Compania Mitsubishi Motors va lansa noul Lancer sport sedan la Salonul Auto de la Detroit de anul viitor. Conceput la studiourile Mitsubishi Motors din Europa si Japonia, designul modelului Lancer sport sedan se aseamana cu apreciatele concepte Concept X si Concept-Sportback schitate de MDE in 2005.

Postura joasa, proportiile intre capota fata alungita si portbagajul scurt, ecartamentul mare, caracteristica “nasului de rechin” si “ochii distinctiv alungiti”, sunt in concordanta atat cu filozofia design-ului japonez modern al Mitsubishi cat si cu mostenirea obtinuta in decursul a 45 de ani de competitii sportive.

Dupa 90 de ani de la inceperea productiei de masini (cu modelul A, 1917), Mitsubishi demareaza cel mai ambitios proiect auto prin lansarea primei platforme globale. Denumit “Proiectul Global” si deja inregistrand un succes cu cea de a doua generatie a modelului Outlander, proiectul va sprijini lansarea catorva noi modele Mitsubishi in urmatorii cativa ani.

Modelele, concepute inca de la inceput pentru pietele din intreaga lume, vor satisface atat reglementarile regionale cat si tendintele diferite ale pietelor din Japonia, America de Nord, Rusia, Asia-Pacific si Europa.

“Proiectul Global” va mijloci si introducerea categoriei “World Engine” (World Engine family of powerplants). Conceput impreuna cu DaimlerChrysler si compania Hyundai Motor, motorul ce urmeaza a fi folosit la autovehiculele Mitsubishi a fost modificat de catre companie in favoarea pietei proprii si a modelului pentru care este folosit.