Primaria Capitalei si-a manifestat dreptul de preemptiune asupra Casei Bucur, scoasa la vanzare de curand de fostul proprietar, Ioana Mott. Primarul Adriean Videanu spune ca primaria isi va manifesta acest drept dat de lege asupra tuturor cladirilor-monument istoric izolate, cu teren individual.

De altfel, Primaria Capitalei a anuntat deja Ministerul Culturii asupra intentiei sale de a cumpara cladirea de la fostul proprietar, care si-a redobandit casa in instanta si acum doreste sa o vanda. De altfel, proprietarul si municipalitatea au negociat deja pretul, acesta fiind stabilit la 4,5 milioane de euro.

Conform legii, cladirile-monument se pot vinde de catre proprietari numai dupa instiintarea Ministerului Culturii si a primariei pe raza careia acestea se afla. Cum Ministerul Culturii nu are fonduri alocate pentru rascumpararea acestor imobile, Primaria Capitalei este cea care si-a manifestat intentia de a cumpara Casa Bucur.

"Noi dorim sa cumparam toate cladirile care sunt reprezentative pentru Bucuresti. In al doilea rand, Casa Bucur este o cladire care se preteaza la a functiona ca sediu pentru viitorul Oficiu de Turism al Bucurestiului, pe care doresc de mult timp sa-l infiintez", ne-a declarat Videanu.

Integral in Gandul