Premierul Tariceanu l-a zburat pe ministrul Flutur din guvern, scrie EvZ. "Platformistii" au anuntat ca isi retrag sprijinul politic acordat sefului Guvernului, si i-a solicitat acestuia demisia din functie, scrie Cotidianul. Revocarea din functie a lui Flutur clatina si scaunul premierului Tariceanu, scrie Gandul. Soarta Guvernului atarna de voturile opozitiei, scrie si Romania Libera. Bugetul risca sa nu fie votat si Guvernul sa cada, daca nu vor fi recuperati unii platformisti, scrie Jurnalul National.

Disidentii PNL incep sa demoleze Guvernul

de Alina Mihai

Grupul pentru platforma liberala, format din exclusii si disidentii PNL, a anuntat ieri ca ii retrage sprijinul politic lui Tariceanu „pentru abuz in functie“. Cei 29 de parlamentari riposteaza astfel fata de propunerea de revocare a ministrului Agriculturii, Gheorghe Flutur, trimisa ieri de Tariceanu la Cotroceni.

„Retragerea sprijinului“ pentru Tariceanu echivaleaza cu trecerea in opozitie a grupului Stolojan.

„Ca urmare a acestui fapt, Calin Popescu Tariceanu a pierdut majoritatea in Senat si este in pericol de a pierde majoritatea si in Camera Deputatilor“, il anunta platformistii pe Tariceanu.

Intrucit a pierdut majoritatea la Senat, parlamentarii care au aderat la grupul pentru platforma liberala il invita pe Tariceanu sa-si dea demisia „de onoare“ din functia de prim-ministru.

„In conditiile in care a pierdut sustinerea in Parlament, Calin Popescu Tariceanu nu mai are legitimitatea politica si morala de a propune presedintelui Romaniei revocarea domnului ministru Flutur“, considera membrii gruparii Stolojan. Parlamentarii platformisti anunta insa ca vor vota bugetul de stat si legile integrarii. „Celelalte legi vor fi analizate punctual“, au prevenit acestia.

Cotidianul.

A zburat Flutur, zboara si Tariceanu!

Liliana RUSE (Gandul)

Retragerea sprijinului politic pentru ministrul Gheorghe Flutur, urmata, ieri, de solicitarea de revocare a acestuia din functie clatina scaunul premierului Calin Popescu Tariceanu. Drept represalii, disidentii din PNL i-au retras si ei sprijinul politic premierului si i-au cerut sa demisioneze, pe motiv ca nu mai are majoritate in Parlament.

Nu se stie cati dintre parlamentarii liberali sunt de partea gruparii Stoica-Flutur-Stolojan, intrucat platformistii s-au ferit sa dea vreun nume. Se pare ca este vorba despre 25 de senatori si deputati, care intentionau si sa se separe de grupul PNL din Parlament si sa formeze unul propriu.

Gandul.