Circa 145 persoane au fost ucise si alte 225 au fost grav ranite, joi dupa-amiaza, in cartierul Sadr City din Bagdad in urma a patru explozii violente. Un oficial al Ministerul de Interne a declarat ca acesta este cel mai devastator atentat din ultimii patru ani, relateaza Reuters.

Conform unor surse medicale, la spitalul Imam Ali se afla 88 de morti si 105 raniti, iar la spitalul Sadr sunt 55 de morti si 120 de raniti.

Exploziile au fost provocate de trei masini-capcana si un tir de mortiera. Potrivit serviciilor de securitate, una dintre deflagratii s-a produs in piata Jamila, una dintre cele mai aglomerate piete din cartier.

Martori oculari au relatat ca zona exploziei este plina de oameni insangerati, fragmente de corpuri umane si cioburi de sticla.

Sadr City, cartier in majoritate siit, in care locuiesc 2,5 milioane de persoane, este adesea tinta atentatelor cu bomba. Intr-un atentat similar produs luna trecuta, 25 de persoane au fost ucise si alte 56 au fost ranite in urma unei explozii provocata de o bomba ascunse intr-un container de gunoi.

Atentatul a provocat o serie de manifestari din partea miilor de siiti nemultumiti de aceasta situatie.