Dupa ce reprezentatii OMV au acceptat desecretizarea contractului incheiat cu statul roman si conducerea Enel si-a anuntat disponibilitatea in aceasta directie.

Intr-un comunicat trimis pe adresa redactiei de conducerea Enel se spune: “In privinta declaratiilor facute de presedintele Traian Basescu in urma sedintei CSAT de ieri, legate de publicarea contractelor de privatizare din domeniul energetic, Enel - ca un bun cetatean al acestei tari s-a angajat sa respecte legislatia si reglementarile din Romania.

Daca ni se va solicita - impreuna cu alte companii - sa indeplinim aceasta cerinta, o vom face, cu siguranta. Oricum, va trebui ca atat Enel, cat si Electrica, celalalt actionar al Enel Electrica Banat si Enel Electrica Dobrogea, sa isi exprime acordul formal si sa agreeze procedurile necesare pentru a indeplini aceasta cerinta.”

Compania E.ON Gaz Romania declara ca a luat la cunostinta de declaratia de ieri a presedintelui Traian Basescu dar ca asteapta o cerere oficiala din partea autoritatilor romane referitoare la desecretizarea contractului de privatizare al companiei.

"Oricum, va fi sarcina actionarilor nostri - E.ON Ruhrgas si Guvernul Romaniei - sa decida asupra acestui subiect", se arata in comunicatul trimis de E.On Gaz Romania.