Investitiile in proiectele rezidentiale vor determina in citiva ani o crestere a ofertei pe segmentul mediu-inferior al pietei.

Apartamentele pentru segmentul mediu-inferior vor aparea pe piata abia in urmatorii trei ani, a spus Robert Teodorescu, director de vinzari rezidentiale la compania imobiliara Regatta, citat de Rompres. O oferta bogata, completata de o noua politica in sectorul bancar, ar putea aduce mult asteptatul echilibru pe piata imobiliara.

„Problema locuintelor in Capitala se va rezolva in sapte-zece ani, cind lumea va avea de unde sa aleaga, dar si cind bancile vor adopta o alta strategie de acordare a creditelor. Investitorii au sesizat deja cererea mare de apartamente pentru segmentul mediu-inferior, dar profiturile mai mari pe categoria de mediu-superior au facut ca proiectele pentru cei cu venituri mai mici sa intirzie.

Au fost cautate, de asemenea, terenuri cu preturi mai mici, pentru ca acesta este un factor cu impact semnificativ asupra pretului final. Multi investitori vor reconsidera, din punctul de vedere al suprafetelor, tipul de apartamente construite pina in 1990. Este nevoie, in plus, de o calitate superioara a finisajelor, a izolatiei si oferirea unui loc de parcare.

Dormitoarele de 24 mp sint, pentru acest segment, inutile“, a precizat Robert Teodorescu.

La apartamentele pentru segmentul mediu-inferior scaderea estimata a preturilor nu va depasi 15%.

Integral in Cotidianul