In timp ce Gigi Becali dirija parada de 1 decembrie, potrivit Libertatea, ziua nationala a fost sarbatorita cu fasole cu costita si tanchete cu botosei, scrie Cotidianul.

Romanii au redescoperit tricolorul, publica ziarul Cronica Romana, dar Jurnalul National scrie ca Drapelul nu se mai vinde ca-n alti ani.

Presedintele face bai de multime, Ardealul celebreaza sobru, conform Evenimentul Zilei, dar Basescu si Becali s-au imbaiat separat in multime, scrie Gandul.

Super-parada!!!

In ciuda frigului, care a marcat inceputul zilei de 1 Decembrie, foarte multi bucuresteni au luat cu asalt trotuarele din zona Arcului de Triumf, unde s-a desfasurat parada militara.

Dupa sosirea presedintelui Traian Basescu, fanfara a deschis onorurile prin intonarea imnului de stat, acompaniat de 21 de salve de tun. ”Treceti batalioane romane Carpatii” a fost marsul care a deschis ceremonia.

Elevi si studenti ai institutiilor de invatamant militare, trupe terestre cu experienta in misiuni internationale, jandarmi, pompieri, unitati ale marinei, trupe de elita ale S.R.I si S.P.P., tehnica militara, mai veche sau mai noua, MIG-uri si elicoptere, toate au defilat prin fata oficialitatilor si a celor cateva mii de romani veniti sa-si aplaude ostasii si sa celebreze Ziua Nationala.

Gigi Becali, cel mai pitoresc personaj, nu a luat loc la tribuna oficiala, urcandu-se pe un amplasament destinat camerelor de filmat, de unde a privit manifestatia.

Integral in Libertatea

Ziua Nationala: fasole cu costita si tanchete cu botosei

Copiii au urmarit parada militara de la Arcul de Triumf din puncte de vizibilitate maxima. Cei de doar citiva anisori, din bratele parintilor sau de pe umerii tatilor, iar cei mai mari cocotati in pomii din Herastrau. Adi are doi ani si sta in bratele bunicului.

Pustiul s-a imbracat de gala: o uniforma de camuflaj, comanda speciala, similara cu a tatalui sau, militar profesionist la Batalionul 2 Infanterie Calugareni din Bucuresti, aflat in prezent in misiune in Afganistan.

Integral in Cotidianul.

Romanii au redescoperit tricolorul!

Romanii au aniversat, ieri, a 88-a Zi Nationala, ultima inainte de intrarea in Uniunea Europeana. Noutatile au fost masinile americane care au trecut pe sub Arcul de Triumf din Capitala, aglomeratie cat cuprinde la cea mai mare parada militara din ultimii ani si multe steaguri. Cel mai mare castig este, insa, ca romanii au redescoperit simbolurile nationale si mandria de a fi roman.

Magazinele de steaguri, lasate in uitare pana ieri, au fost luate cu asalt de oameni din toata tara. Se pare ca, inainte de aderarea la UE, toti am inteles ce inseamna spiritul american si respectul acordat drapelului.

Integral in Cronica Romana,

In pom, de Ziua Romaniei

Ca la orice zi de 1 Decembrie, presedintele a facut baie de multime. Ardealul a celebrat sobru, cu exceptia a doi cetateni maghiari, care s-au razbunat pe drapelul romanesc.

Vadim a mers la Alba-Iulia nu pe un cal alb, ci cu trenul "business class".Iar Gigi Becali, ca sa fie mot peste ceilalti cand trecea fanfara militara, s-a suit pe un podium. N-a avut insa succesul din Ferentari.

Pentru a nu pierde tot acest spectacol, unii s-au catarat mai sus chiar si decat Becali: pe pancarte sau in pomi.

Integral in Evenimentul Zilei

Basescu si Becali s-au imbaiat separat in multime

Lumea l-a primit pe seful statului cu aplauze, cu strangeri de maini si cu strigate amicale: "Base", "Veniti si aici", "Ne vedem la Universitate", "Hai Rapid" si "Hai Steaua". De altfel, un element de culoare a fost chiar patronul echipei Steaua, Gigi Becali, care a urmarit ceremonia catarat pe o platforma de transmisie TV de cealalta parte a Arcului de Triumf, fata de oficiali.

Liderul PNG a stat tot timpul cu mainile in buzunare si pieptul umflat, la final primind de la un spectator un tricolor cu care si-a facut obisnuita coregrafie. Dupa ce presedintele Basescu a plecat de la Arcul de Triumf, publicul a inceput sa se retraga incet, schimband impresii.

Integral in Gandul