Sebastian Lazaroiu, directorul CURS, a declarat, in emisiunea “Romania la raport”, de la Mix FM, realizata de Andreea Pora, ca este mai plauzibila varianta caderii guvernului decat cea a declansarii alegerilor anticipate.

“Alegerile anticipate presupun un mecanism dificil, parlamentarii nu au niciun interes sa-si reduca mandatul la jumatate. Caderea guvernului este din ce in ce mai plauzibila”, a explicat acesta.

Sebastian Lazaroiu a subliniat ca, “daca ramane pana in 2008 cabinetul Tariceanu, nu numai ca PNL nu va intra in parlament, dar s-ar putea ca si PD sa se zbata sa intre. PNL e oricum intr-o situatie foarte dificila, dar probabil ca si PD va intra intr-o mare scadere in sondajele de opinie si probabil si electoral se va vedea acest lucru.”

Directorul CURS a specificat ca in cazul caderii guvernul va fi nevoie de un alt premier de o alta figura, “de un suflu nou”. “Un alt cabinet care sa duca la capat aceste eforturi pana la aderare care vor deveni din ce in ce mai intense nu este decat un guvern de sacrificiu”, a precizat el.

Totodata, el a subliniat ca PSD ar prefera sa cada guvernul pentru ca probabil acest lucru s-ar realiza pe o motiune de cenzura, prima reusita in 16 ani. Pentru PD acest lucru ar reprezenta un succes minim daca nu poate demara procesul alegerilor anticipate fiind atat de dificil de declansat.

“Decizia PC e intarziata”

In cadrul aceleiasi emisiuni, Sebastian Lazaroiu a mai adaugat ca gestul Partidului Conservator de a trece in opozitie a fost unul “din ratiuni pre-electorale, dar decizia este usor cam intarziata. Atunci cand esti in opozitie ai sanse mai mari sa castigi voturi si simpatia populatiei.”