Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) este decisa sa puna punct comertului cu polite RCA vandute in masini parcate pe trotuare sau in intersectii. Societatile de asigurari care continua aceasta practica risca sa li retraga autorizatia de a incheia asigurari RCA.

Cu toate ca masura Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor dateaza inca din luna iulie a acestui an, masinile inscriptionate “RCA 2007” raman o prezenta in intersectiile marilor orase.

“Traim in Romania si stim ca lucrurile rele se elimina greu”, afirma Constantin Buzoianu, vicepresedinte CSA care precizeaza, insa, ca acest aspect nu va opri comisia sa continue actiunile de stopare a acestui fenomen.

“Comisia de Supraveghere a Asigurarilor reaminteste societatilor de asigurare, pentru ultima data, ca vanzarea asigurarilor obligatorii RCA in conditiile mentionate reprezinta o incalcare a obligatiilor acestora de a-si organiza si desfasura activitatea cu prudenta si profesionalism si de a supraveghea activitatea personalului propriu, a unitatilor din subordine si a agentilor, subagentilor si agentilor subordonati”, se arata intr-un comunicat al CSA.

CSA vrea sa scape de tarabagii

Pana la aceasta data, in urma controalelor intreprinse, CSA a dat avertismente scrise conducatorilor executivi ai mai multor societati de asigurari, respectiv Asiban, Ardaf, Asirom, Asitrans, Omniasig, Astra, ale caror polite erau vandute in puncte volante din Capitala.

“Asa cum au fost eliminate tarabele din comertul bucurestean, cred ca este momentul sa scapam si de “tarabele” de asigurari. Comisia va continua aceste controale si impreuna cu echipaje ale Politiei Rutiere si se va merge chiar pana la retragerea autorizatiei societatilor care nu se supun acestor reguli”, a mai declarat Constantin Buzoianu.

Totodata, acesta a adaugat ca e de preferat ca atat societatile de asigurare, cat si cele de intermediere sa actioneze, nu doar de frica sanctionilor, ci sa inteleaga ca este nevoie ca lucrurile sa se desfasoare intr-un mod civilizat.

Piata asigurarilor RCA depaseste la acest moment 250 milioane de euro, iar acesta va fi primul an in care societatile de asigurare sunt libere sa isi stabileasca preturile in functie de propriile criterii.