Comisia Juridica a Senatului a amanat, miercuri, luarea unei decizii privind propunerea legislativa facuta de deputatul independent Nati Meir privind gratierea colectiva a unor detinuti mai putin periculosi. Acest document a stat la baza protestelor din ultimele zile din penitenciare.O decizie finala urmeaza sa fie luata martea viitoare. Intre timp, protestele detinutilor au scazut in amploare.

La sedinta a participat si deputatul Nati Meir. El a explicat ca a primit peste cinci mii de sesizari de la detinutii din tara cu privire la situatia din penitenciare.

"De cinci nopti nu dorm si acum sunt foarte emotionat. Am vrut sa fac un bine vazand situatia din penitenciarele din Romania. N-am in puscarie prieteni, n-am frati sau surori. M-am gandit sa fac un bine, sa fac un proiect de lege", a declarat Nati Meir.

In opinia directorul general adjunct al Administratiei Nationale a Penitenciarelor (ANP), Sorin Dumitrascu, protestele din inchisori ar fi fost declansate de propunerea legislativa privind gratierea unor persoane.

Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a anuntat ca deputatul independent va fi verificat de Parlament daca are vreo implicare directa in acest conflict, iar in cazul in care va fi gasit vinovat, legislativul va lua cele mai severe masuri.

Un punct de vedere a venit si din partea Guvernului: Executivul spera ca Senatul sa tina cont de punctul de vedere negativ formulat deja de Guvern privind initiativa legislativa a deputatului Nati Meir, considerand, totodata, ca gratierea unor pedepse nu se poate obtine prin presiuni.