Conform bugetului pentru anul viitor

Salarii marite cu 50% pentru medicii de familie!

de L.A.     HotNews.ro
Vineri, 15 decembrie 2006, 0:00

Documente:
Opinia a trei contribuabili despre cresterea veniturilor pentru medici
(15.12.2006) WMA
Remus Lupu - medic de familie
(15.12.2006) MP3

In proiectul de buget al Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) a fost prevazuta o majorare cu 50% a fondurilor alocate medicinei de familie. Medicii spun ca asteapta sa vada banii, si apoi or sa creada, in vreme ce parerile contribuabilior la sistemul sanitar sunt impartite. Unii spun ca medicii nu merita atatia bani, altii considera ca, totusi, salariul de medic e „cam mic”.

Informatia pe scurt:

 • Colegiul Medicilor a protestat fata de nivelul scazut de salarizare, cerand ruperea contractului cu Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS)
 • CNAS a anuntat ca proiectul de buget pentru 2007 prevede majorarea cu 50% a veniturilor medicilor

  Intr-un comunicat de presa, CNAS a anuntat ca are in proiect cresterea sumelor alocate medicinei de familie de la 454 milioane RON (in anul 2006) la 681 milioane RON (in anul 2007).

  Colegiul Medicilor a cerut ruperea contractului cu CNAS

  Mesajul de la CNAS a venit ca replica la initiativa Colegiului Medicilor din Romania (CMR), care recomanda medicilor de familie si celor din ambulator sa inceteze contractul cu CNAS.

  Mircea Cinteza, presedintele CMR, a declarat ca proiectul de buget nu prevede majorarea veniturilor medicilor de familie si a celor din ambulatoriul de specialitate si a precizat ca, de fapt, bugetele acestora nu au mai crescut din 2004.

  Mai mult, presedintele CMR a afirmat ca din ianuarie 2007, medicul de familie va fi "sufocat din cauza birocratiei", fapt care nu ii permite sa se ocupe de pacienti.

  "Daca contractul-cadru persista in actuala forma, atunci situatia din sistemul sanitar va continua sa mearga foarte prost, nu numai in laborator, dar si in spitale, unde exista aparatura veche, nu exista service pentru repararea acestora si din acest motiv este pusa in pericol securitatea bolnavilor", a spus Cinteza.

  Proiectul legii bugetului de stat pe anul 2007, care cuprinde si anexa referitoare la Fondul National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate (FNUASS), poate fi consultat public pe site-ul de Camerei Deputatilor .

  Medicii asteapta majorarea, pacientii vor tratamente mai bune

  Doctorii care nu ajung niciodata la intalnirile cremei medicale si nici nu se cunosc personal cu sefii Colegiului Medicilor spun ca "traiesc cu un salariu mai mic decat cel al unei femei de serviciu de la RENEL".

  Contactat de HotNews.ro, Remus Lupu - medi de familie din Bucuresti - a declarat ca asteapta sa vada cu ochii lui fondurile de la CNAS.

  In ceea ce-i priveste pe contribuabili, acestia se impart in trei categorii. Cei care se opun maririi salariilor de doctor, cei care considera ca lefurile medicilor sunt prea mici si altii, care cer autoritatilor sa fie moderate in alocarea fondurilor catre cabinetele medicinei de familie.

  HotNews.ro va prezinta opinia a catorva dintre acestia. E vorba despre trei locuitori ai Bucurestiului care si-au spus opinia fata de cresterea veniturilor medicilor de familie.


 • 1562 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
   enorm! (Vineri, 15 decembrie 2006, 19:17)

   radu [anonim]

   50%?
   pai nu fac nimic medicii de familie in afara sa scrie retete pe banda!
   • 0 (0 voturi)    
    eroare (Duminică, 10 februarie 2008, 13:45)

    medic de familie [anonim] i-a raspuns lui radu

    aveti impresia aceasta deoarece ceilalti colegi medici specialisti din spitale si policlinici sunt foarte putini care elibereaza retete gratuite si compensate dirijind pacientii catre cabinetele medicilor de familie. atunci unde mai vedeti ca medicul dv. de familie sa mai aiba timp sa va consulte si sa elibereze retete, numai condecinta actului medical propriu ( conform legii)
  • 0 (0 voturi)    
   da (Vineri, 15 decembrie 2006, 20:01)

   mati [anonim]

   perf adevarat
  • 0 (0 voturi)    
   Salarii marite cu 50% pentru medicii de familie! (Vineri, 15 decembrie 2006, 20:35)

   Alin Neculai [anonim]

   E un inceput bun. Daca va continua tot in ritmul acesta poate se va ajunge ca un medic sa poata duce o viata decenta in aceasta tara. Pentru ca, de ce sa nu recunoastem, pana acum medicii au fost batjocoriti de societate. Nu ne gandim la cei 6 ani in care au facut facultatea urmati de minim 3 ani de specializare. Dar dintre toate meseriile calificate mereu au fost cel mai prost platiti.
   Dupa cum vedeti pietele muncii se deschid pentru romani. Asa ca daca nu se face ceva nu cred ca va dura mai mult de 3 ani pana cand se va ajunge in situatia la care s-a ajuns in constructii. Sa plece din Romania.
   De aceea aceia care considerati ca doar dau retete pe banda rulanta ganditi-va la ce s-ar intampla daca nu ar mai avea cine sa va dea reteta aceea. Daca asteptatul de o ora din fiecare luna cand aveti programata consultatia cu medicul de familie s-ar transforma in asteptat de doua saptamani pentru ca singura persoana care are dreptul sa va scrie acea reteta pe banda rulanta e prea aglomerata.
  • 0 (0 voturi)    
   Medici de fam. (Vineri, 15 decembrie 2006, 20:54)

   Bolnavu [anonim]

   E foarte bine ca li s-a majorat salarul medicilor de familie. In occident ei sunt "baza sanatatzii natziunii", pentru ca ei practica medicina preventiva. Daca consultatzia anuala cu analize, etc va fi pusa in practica, se va micshora palpabil numarul bolnavilor spitalizatzi.
  • 0 (0 voturi)    
   ptr 1 (Vineri, 15 decembrie 2006, 20:59)

   Alex [anonim]

   Bine bah ca te-ai gasit tu destept!
   Doar asta fac medicii, dau cu zaru sa vada ce medicament cade sa ti-l treaca pe reteta.
   Bravo bah! Ai o minte cat o gaina.
  • 0 (0 voturi)    
   Salarii decente vs. Consultatii superficiale (Cat de superficial sunt tratati romanii????) (Vineri, 15 decembrie 2006, 21:03)

   Hipocrat "vaccinat prin sicriu [anonim]

   Ganditi-va si la faptul ca exista multi medici de familie care au un venit de 2.500-3.000 RON pe luna, avand pe listele de asigurati un numar de 2-3 mii de persoane. Numarul de consultatii pe zi (retete, examene de bilant, trimiteri, imunizari) poate fi intre 50 si 80 (poate mai mult de atat).
   Programul medicilor este de 5 ore/zi + 2 ore/zi de deplasari la domiciliul pacientilor imobilizati.
   Facand un calcul simplu, rezulta cateva minute de consultatie pentru fiecare pacient.
   Oare nimeni nu si-a pus aceasta intrebare? Cat de superficial sunt tratati romanii????
  • 0 (0 voturi)    
   retete pe banda? (Vineri, 15 decembrie 2006, 21:03)

   mihaita [anonim]

   -o reteta gresita e suficienta ca sa crapi,de unde rezulta ca e o mare responsabilitate si "probabil" ai nevoie de ceva scoala pentru asta; daca are fi floare la ureche as scrie eu retetele...pe banda
  • 0 (0 voturi)    
   Salarii decente vs. Consultatii superficiale (Cat de superficial sunt tratati romanii????) (Vineri, 15 decembrie 2006, 21:04)

   Hipocrat "vaccinat prin sicriu [anonim]

   Ganditi-va si la faptul ca exista multi medici de familie care au un venit de 2.500-3.000 RON pe luna, avand pe listele de asigurati un numar de 2-3 mii de persoane. Numarul de consultatii pe zi (retete, examene de bilant, trimiteri, imunizari) poate fi intre 50 si 80 (poate mai mult de atat).
   Programul medicilor este de 5 ore/zi + 2 ore/zi de deplasari la domiciliul pacientilor imobilizati.
   Facand un calcul simplu, rezulta cateva minute de consultatie pentru fiecare pacient.
   Oare nimeni nu si-a pus aceasta intrebare? Cat de superficial sunt tratati romanii????
  • 0 (0 voturi)    
   Hmmm... (Vineri, 15 decembrie 2006, 21:28)

   Sar Castic [anonim]

   Cred ca unii doctori merita, desi am intilnit destui care mi-au marturisit ca au cumparat lucrarea de diploma de exemplu. Sau nu prea le au cu diagnosticarea... Era greu sa intri, nu cred ca imposibil sa termini.
   Va opri aceasta masura necesitatea de mituire?
   Nu cred.
   Cunosc oameni capabili in diverse domenii care nu sint renumerati pe masura (matematicieni, programatori, profesori). De ce medicii ar fi diferiti? De fapt asta s-ar extinde si la fotbalisti, actori, cintareti etc.
  • 0 (0 voturi)    
   to be continued (Vineri, 15 decembrie 2006, 22:54)

   Neagu Mircea [anonim]

   Asteptam marirea salariilor medicilor rezidenti! Nu spun cat are un rezident ca sa nu-i pufneasca rasul pe oameni.
  • 0 (0 voturi)    
   inceputul safrsitului medicinii "gratuite" (Vineri, 15 decembrie 2006, 23:46)

   Cristi [anonim]

   Ceea ce spune Alin la punctul 3 este perfect adevarat si deja s-a intamplat in Ungaria unde in reteaua publica "gratuita" nu mai sunt decat medici in pragul pensionarii, pensionati reactivati si tineri rezidenti in curs de formare. Toti ceilalti au plecat din tara sau lucreaza intr-un sector privat infloritor datorita pacientilor din vechea UE (in special din Austria si Germania) care s-au saturat de sistemul lor de asigurari sociale "gratuit" dar prost si unde asteapta o gramada sa le vina randul (si nu le convine nici sectorul lor privat care este teribil de scump).
   La noi, daca nu se suplimenteaza considerabil fondurile pentru medicii de familie si specialistii din ambulator ce au contract cu Casa acestia vor renunta treptat sa mai lucreze cu Casa sociala CNAS. Procesul de disparitie a medicinii ambulatorii "gratuite" din Romania (cel putin din oraseele mari unde multi oameni sunt dispusi sa plateasca pentru servicii de calitate) se va accelera prin privatizarea spatiilor medicale cf. legii 236/2006. "Gratuitul" va ramane la spital unde medicul are un salariu fix de 12 milioane pe luna plus garzile plus celelalte venituri care din nou nu pot dispare altfel vom asista si acolo la reprofilari masive.
   Stiati ca din 1000 de anestezisti din romania, 200 vor pleca imediat dupa 1 ianuarie (au deja toate actele facute)? sau ca 25 % din absolventii facultatilor de medicina de la noi au deja date examenele de plecare in alte tari? Sau ca deja este criza de asistente medicale cu exeperienta, vitale mai ales la salile de operatie? In curand se va lucra cu pustoaice iesite din colegiu - sa vedeti atunci killereala la operatii cand greseste doza din seringa sau medicamentul sau nu pregateste tot ce trebuie pentru operatie (cum s-a intamplat recent la Tg. Mures)- medicul raspunde si el dar nu le poate face pe toate asa ca o sa vedeti voi!
   Va recomand sa cititi si articolul http://www.hotnews.ro/articol_61968-Salarii-marite-cu-50-pentru-medicii-de-familie.htm
  • 0 (0 voturi)    
   Salarii decente vs. Consultatii superficiale (Vineri, 15 decembrie 2006, 23:52)

   Cristi [anonim]

   Are dreptate si Hippocrat la punctul 8! Pai normal ca in conditiile in care Casa plateste medicul de familie cu 1 - 1.5 RON pe pacient inscris pe lista pe luna, nu poti supravietui cu cabinetul individual fara sa ai cel putin 2500-3000 de pacienti pe lista din care din fericire nu vin mai mult de 1000 pe luna la consultatie. iar in ambulator medicul specialist primeste sub 10 RON pe consultatie. Din acesti bani, medicul de familie si specialistul trebuie sa plateasca si salariul asistentei si utilitatile si alte cheltuieli de functionare. Daca CNAS ar plati mult mai bine fiecare medic s-ar putea ocupa de mai putini pacienti alocand timp mai mult pe pacient. Asa se castiga doar din cantitate! Spre deosebire de Occident . A cui e vina?
  • 0 (0 voturi)    
   salarii marite cu 50% (Sâmbătă, 16 decembrie 2006, 11:14)

   xxx [anonim]

   daca cititi cu atentie, nu se maresc salariile cu 50% ci FONDURILE alocate medicinii de familie, adica acel fond din care un medic de familie trebuie sa plateasca toate facturile, salarii angajatilor, impozite si alte cheltuieli lunare.Deci nu sunt pentru salariul medicului exclusiv!
  • 0 (0 voturi)    
   solutie (Sâmbătă, 16 decembrie 2006, 11:32)

   vassy [anonim]

   Singura solutie impotriva exodului de romani spre alte tari, fie ca sunt medici sau alte categorii sociale, este marirea salariilor. Altfel nu ramane un tanar in RO, toti vor dori sa plece. Asta este realitatea.
  • 0 (0 voturi)    
   pt sarcasticul de la pct 9 (Sâmbătă, 16 decembrie 2006, 11:41)

   chircitul [anonim]

   multi isi cumpara lucrarea de diploma pt ca aia e hartie igienica pt cariera unui medic. pe nimeni nu intereseaza ce ai facut la licenta sau nu stiu cew subiect interesant Z(sau nu) ai tratat. e o pierdere totala de timp si mai bine te pui sa inveti pt a promova exam de rezidentiat (o adevarata uzura a creierului si o tampenie a modului de examinare...dar totusi un examen fara de care nu ai acces-sau ar tb sa nu ai acces- la specialitate)...cei din sistem cunosc ce inseamna a invata pt rezidentiat...
   si calculul arata asa 6 ani facultatea+ 5 ani majoritatea specialitatilor (3 ani Med de Familie)=> Specialist...dar mai ai pana la medic primar.
   pt cei care discuta asa usor despre medicina fara a fi parte din sistem...bucurati-vacat mai puteti de medicii spagari, incompetenti, etc...cat mai exista pe aici prin romania...in curand o sa vedeti realitatea unui sistem medical fara oameni pregatiti si poate mai bine platiti... nimeni nu se injoseste din pasiune pt medicina...totusi fiecare are o familie in spate!!!
  • 0 (0 voturi)    
   un inceput promitator, indeed (Sâmbătă, 16 decembrie 2006, 13:03)

   m0n5t3r [anonim]

   am avut contact si cu sistemul sanitar din Franta ("baza sanatatii natiunii", medicii de familie), si pot sa spun ca ai nostri stau mult mai bine la capitolul profesionalism; un medic francez nu te-ar trimite la altul (sau la vreun spital de stat) daca nu stie ce ai, te peticeste cum stie el (mie mi-au spus vreo 2 luni ca sunt racit, cand m-am intors in tara am descoperit ca raceala era de fapt tuberculoza), si te cheama sa mai vii peste o saptamana-doua sa-si mai ia 20 de euroi de la asigurari pentru tine; asa ca, dupa mine, alocarea de mai multi bani pentru medicii de familie de la noi e un inceput bun; prefer sa stiu ca sunt platiti (bine) din banii pe care ii dau la stat pentru asta, decat sa ajunga sa considere treaba asta o afacere guvernata de regulile economiei (fa bani si nu ajuta "concurenta") si sa ajunga un fel de agenti de selectie naturala ca la francezi...
  • 0 (0 voturi)    
   Mitrofan (Sâmbătă, 16 decembrie 2006, 20:01)

   mig16 [anonim]

   ziarul de iasi Toti au murdarit doctorul cu informatia cruda, nimeni nu mai publica continuarea povestii

   Modul in care procurorul Luana Maxim, de la Parchetul de pe linga Tribunalul Iasi, a actionat in cazul asa-numitului flagrant-panarama de la Spitalul de Pneumologie a stirnit rusinea si indignarea multor colegi. "E jenant. Penibil. Se face Parchetul de rusine", spune revoltat un procuror. "Este o greseala de incepator. Trebuia sa-l verifice pe denuntator si sa verifice si afirmatiile lui. S-a aruncat repede la flagrant", spun alti colegi. S-a dovedit ca denuntatorul este un recidivist, un personaj violent si un cetatean cu mari probleme sociale. In plus, a dus-o de nas pe procuroare cum a vrut el
  • 0 (0 voturi)    
   de acord dar!! (Sâmbătă, 16 decembrie 2006, 22:40)

   coco [anonim]

   o asistenta la medicul de familie ia doar salariul minim pe economie pentru ca domni docytori de familie sa se infrupte si din bugetele cabinetelor( facturi fictive etc), si deci asa o sa ia un medic de familie la 2500 pacienti salariul de aproximativ 60 milioane lei (majorat) si ce mai pica de la bugetul cabinetului cam 20-30 milioane,cum stau lucrurile raportat la salariul asistentei, daca de aceasta categorie sociala nu mai este nevoie, sa se stearga din nomenclatorul de meserii, sa lucre domni doctori pentru 89 milioane delei /luna, nu de alta dar in italia o asistenta cistiga 1500 euro/luna si desfasoara jumatate din volumul de munca de aici.
  • 0 (0 voturi)    
   medicii de familie sunt patroni.... nu salariati (Sâmbătă, 16 decembrie 2006, 22:55)

   stanescu [anonim]

   Cum in Ro orice e posibil, cum toti stiu de toate dar habar nu au, va informez ca medicii de familie sunt patroni dar banii ii obtin dupa cum le merge firma.... platita de CJAS! Asa ca poate la munca facuta, pot cere mai mult..... dar sa le dea cel cu care face afaceri medicul de familie.... mai exact..... CJAS! Relatia este cam ca aia cu RENELU.... pot negocia dar nu am cu cine.....
   Asa ca puteti sa uitati de titluri pompoase si fara noima.....!
   Cf subj. medicii de familie pot cere de la cel cu care ii presteaza activitati bani mai multi.... dar vor primi ...... din parti...
  • 0 (0 voturi)    
   medicina familiei (Duminică, 17 decembrie 2006, 22:34)

   dr fam [anonim]

   Sunt medic de fam cu 2750 pacienti,am doi asistenti,contabil si femeie de serviciu,nu se aproba garzi de noapte deci TOT venitul cabinetului este de 38 milioane lei.De aici platesc salariile si obligatiile tuturor. si toate cheltuielile cabinetului. La 10500 consultatii pe an este munca de ocnas plus toata dupa masa suna telefonul.Programul de lucru este de 8 ore dar le fac in cabinet,terenul este dupa aceea.Sunteti FOARTE GRESIT INFORMATI in legatura cu veniturile unui medic de familie.Sunt fericit cand imi raman 11mil lei din care mai platesc si impoizit.
  • 0 (0 voturi)    
   caz concret (Luni, 18 decembrie 2006, 14:12)

   sergiu [anonim]

   Sunt membru al unei famili de medici (partial). Mama mea e medic de familie, sotia mea este medic rezident si la fel si sora mea.

   Situatia sta in felul urmator (incep cu ce em ai scurt):
   - sotia castiva 440 RON, in conditiile in care avem 2 copii si locuim cu chirie in Timisora. Daca eu nu eram inginer, ne intorceam acasa la mila parintilor.
   - mama are cca. 1500 de pacienti de pe care incaseaza 2500 RON. Din acestia trebuie sa plateasca chirie, intretinere si salariul unei asistente (a avut 2, dar a trebuit sa renunte la una si nu din motive de competenta). De lucrat intr-adevar lucreaza doar 5 ore pe zi + deplasari in teren (asta nu stiu cat ii ia), dar asta e partea de consultatii, la care se mai adauga cca. 20h/sapt. rapoarte, situatii etc.

   Oricum in final ramane cu cca. 6-700 RON dupa ce si-a platit tot (incl. impozitul).

   In conditiile in care a facut 6 ani de scoala (la zi si nu la ff. cu se procedeaza acum - neoficial) + 25 ani de vechime mie m-i se pare umilire publica.

   Sa nu mai discutam si de raportul cu casa de asigurari care se poarta cu medicii ca si cu niste sclavi. Adica obligatiile sunt doar dintr-o parte.

   Oricum sistemul sanitar romanesc este cam la pamant (ma refer aici la partea administrativa, pt. ca profesional stam inca bine). M-i s-ar parea f. util si de bun augur ca vreun cotidian national sa faca o ancheta cap-coada pe acest subiect.
  • 0 (0 voturi)    
   medicii de familie (Vineri, 22 decembrie 2006, 16:05)

   sopov simona [anonim]

   Presupun ca cei care posteaza sint oameni care, desi limbajul este cam vulgar uneori, au oarece "dotari la mansarda". Deci ii invit pe cei care considera ca medicii de familie sint inutili sa-si faca singuri bilete de trimitere si retete, conform competentelor lor. Si de asemenea ii invit sa se gindeasca si la pensionarul umil care nu-si poate permite sa bata drumurile la marii profesori in medicina si se multumeste cu consultatia la medicul de familie si de asemenea si la tiganca cu 7 puradei, nescolarizata si neasigurata, care vine la doctorul ei cu un copil cel putin odata pe saptamina, si lasa in urma parfum de.... Mai exista si salariatii cu venituri mici, si bolnavii cronici care trebuie sa-si ia retetele lunar tot de la medicul de familie..... Un medic de familie trebuie sa plateasca asistenta, femeia de servici, contabilul, autorizatia anuala de la ASP, curentul, caldura, apa, gunoiul, benzina si tipizatele cumparate pe bani de la casele de asigurari. Si toate astea fara putinta de a face greva, chiar daca venitul cabinetului ( buget de practica nu mai exista de mult !!!!!), neschimbat de 2 ani.
   Domnilor circotasi, veti avea medicii pe care ii meritati, daca nu vor fi platiti mai bine, asa ca nu le mai cereti ceea ce nici dvs. nu ati da !!!!! si mai ginditi-va ca e singura meserie pentru care se fac cel putin 9 ani de scoala, si se invata permanent ( tot pe bani). Lucrarile de diploma nu conteaza in practica de toate zilele.....sint mult mai multi in alte meserii care isi cumpara lucrarile de diploma, sa fim cinstiti .....
  • 0 (0 voturi)    
   rusine (Joi, 4 ianuarie 2007, 11:06)

   georgi [anonim]

   este inadmisibil ca o asistenta la un cmi sa aibe salariul minim ,si este si mai rusinos ca o asistenta care trebuie sa iasa la pensie sa aibe salariul de 4 mil vechi!!!
   rusinos!
   sper sa citeasca cine trebuie si sa faca cineva ceva si cu salariile noastre nu numai la profesori!!!
  • 0 (0 voturi)    
   Sa fim seriosi (Duminică, 14 ianuarie 2007, 13:17)

   Valentin [anonim]

   S-a vorbit atata in media despre consumul de sapun si de pasta de dinti din Romania, in comparatie cu natiunile europene!... Iar igiena e strict legata de sanatate... Si, deci, sa fim seriosi, asa cum sunt alergici la sapun, apa curenta si alte chestiuni legate de civilizatie, romanii nu dau 2 bani pe sanatate, de aceea medicii si cadrele sanitare au venituri de batjocura. De la ministrul perfect paralel cu medicina pana la parlamentari si, de ce sa nu recunoastem, pana la omul obisnuit de pe strada, medicul si cadrele medicale nu sunt decat niste PROSTI care au pierdut ani si ani de viata INVATAND si nu facand afaceri prospere - deci sunt vrednici de dispretul unanim. Doar daca sa intampla ceva cu vreun apropiat sau cu propria persoana, romanul ajunge (disperat) sa puna pret pe starea de sanatate. In rest... sa fim seriosi, repet!
   Singura solutie de a aduce sistemul sanitar din Romania la standarde acceptabile ramane O GREVA GENERALA A MEDICILOR SI A CADRELOR MEDICALE, numai ca imediat s-ar pune pe tapet juramantul lui Hipocrat. Asa ca situatia e fara iesire - si o sa ne mai multumim cu o ciozvarta aruncata in sila de guvernanti. Pacat. Pacat ca am invatat!
  • 0 (0 voturi)    
   prognostic (Miercuri, 17 ianuarie 2007, 22:52)

   Gigi [anonim]

   Ce va fi?Medicii si asistentele vor pleca,patura avuta si politicienii se vor trata in strainatate,ca si pana acum,batranii,taranii,bolnavii cronici vor trece in lumea celor drepti inainte de termen neavand acces la actul medical real ,fiind doar "supravegheati si certificati ca decedati in asa numitele spitale romanesti,iar marea masa a populatiei relativ sanatoasa (total ignoranta asupra acestui subiect ...)VAI DE MAMA EI !
  • 0 (0 voturi)    
   bataie de joc rusine (Duminică, 21 ianuarie 2007, 20:51)

   riri [anonim]

   sunt asistent la medic fam din oras am plecat la tara DE LA ORAS si sunt femeie de servici, fochist si am salar de 444 din care raman in mama cu 350 din care platesc gazda 50+lemne si drumul spre casa ma ajunge 80 pt ce am invatat ca sa avem salarul in bataie de joc ca ori ce muncitor calificat .Vrem si noi o lege a asistentilor medicali la m fam suntem ca niste slughi la patromi si nu suntem respectati si ei ce buzunarele pline si tot nu le ajunge
  • 0 (0 voturi)    
   am ajuns (Duminică, 30 septembrie 2007, 10:54)

   nimeni [anonim]

   Ca asistenti medicali la medicul de familie, am ajuns de risul lumii. Avem salarii de mizerie, munca tot mai multa, suntem slugile unui singur patron...dr. E rusinos si demoralizator sa te bucuri cind primesti o ciocolata "ciubuc" dar din salariul de 500 lei nu iti permiti sa cumperi multe dulciuri la copii tai. faci multe lucruri ce nu tin de meseria ta incepind de la secretariat, contabilitate,consultatii cind dr. e plecat la numeroasa sedinte, plimbarii etc. stie cineva ce inseamna sa fi asistenta la medic de fam intr-un sat? stie cum e sa-ti bata lumea la poarta zi si noapte si salvarea sa vina intr-o ora?
   Din programul de evaluare a sanatatii, dr ia bani buni si toata munca o facem noi asistentele, inclusiv recoltarea de singe pe care vine laboratorul si il duce la prelucrat, analize, iar noi nu primim nimic in plus. Te poate obliga dr. sa recoltezi singe la cei din programul national de evaluare a starii de sanatate?


  Abonare la comentarii cu RSS

  ESRI

  Top 5 articole cele mai ...  Hotnews
  Agenţii de ştiri

  Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
  hosted by
  powered by
  developed by
  mobile version
  Vineri