24 de parlamentari liberali care au aderat la "Platforma liberala" si-au anuntat, marti, demisiile din PNL. Decizia initiala prevedea ca demisiile sa aiba loc saptamana trecuta, dar acestea au fost amanate pana dupa votarea bugetului pe 2007.

Senatorul Gheorghe Flutur a precizat ca alti patru parlamentari independenti au aderat la viitorul PLD: Mona Musca, Raluca Turcan, Cristian Boureanu si Ioan Stoica (fost PRM) si nu a exclus posibilitatea sustinerii unei motiuni de cenzura. Noua configuratie politica arata un grup parlamentar PNL mai slab decat cel al PD.

Doi deputati care au aderat initial la "Platforma liberala", Ioan Ghise si Valeriu Gheorghe, au renuntat sa mai sprijine miscarea gruparii Stolojan.

"Vom sustine proiectele care rezulta din programul de guvernare si ne vom consulta cu partenerii nostri din PD. Ne consideram parte legitima din Alianta Dreptate si Adevar si dorim sa sustinem programul de guvernare", a declarat Flutur la conferinta de presa.

Fostul ministru in guvernul Tariceanu nu a exclus posibilitatea ca grupul de parlamentari independenti din care face de acum parte sa sustina o eventuala motiune de cenzura indreptata impotriva Executivului. "Vom analiza de la caz la caz. Depinde ce formatiune politica o depune si pe ce tema", s-a rezumat sa declare Flutur.

Lista demisionarilor

  • Senatori
    Viorel Arion
    Mircea Cinteza
    Gheorghe Flutur
    Nicolae Vlad Popa
    Ionut Popescu
    Ovidiu Radoi
    Mihai Tibuleac
    Dan Sabau

  • Deputati
    Romica Andreica
    Horatiu Buzatu
    Marian Hoinaru
    Mircea Iustian
    Corneliu Momanu
    Viorel Oancea
    Dumitru Pardau
    Sorin Paveliu
    Florin Popescu
    Vasile Pruteanu
    Gabriel Sandu
    Corneliu Stirbet
    Dragos Ujeniuc
    Petre Ungureanu
    Dorinel Ursarescu
    Claudiu Zaharia