Pesedistul Ioan Mircea Pascu povesteste pe blogul personal cum simte, ca proaspat europarlamentar, schimbarea statutului dupa integrarea Romaniei in UE.

Pascu vorbeste despre biroul nou pe care l-a primit, despre vinul dat de seful grupului socialistilor din Parlamentul European (PE) si despre functiile pe care le vor avea romanii in PE.

"Statutul nostru s-a imbunatatit considerabil, chiar daca urme ale celui anterior (de observator) se mai pastreaza inca (de pilda, la grupul nostru - socialist - a ramas aceeasi lista separata, desi culoarea cartonului cu numele a devenit din roz, alba, ca a celorlalti parlamentari plini ... ", isi incepe fostul ministru al Apararii relatarea despre noile conditii.

"Au fost - si o sa mai fie - si cateva momente mai festive, cum este recunoasterea schimbarii noastre de statut din timpul sedintelor, sau vinul dat diseara de seful grupului nostru socialist, or de primirea oficiala de lunea viitoare, de la Strasbourg..., se destanuie pesedistul in asteptarea inceperii sesiunii obisnuite a PE.

"Insa, pentru mine cel putin, cel mai vizibil si important semn il constituie faptul ca am primit un birou mult mai larg, dotat ca si cel anterior, dar pe care il folosesc singur, intr-o aripa a cladirii nou-nouta ... In plus, mai am un birou suplimentar, pentru asistent, cu acelasi dotari complete.

Desigur, personalizarea trebuie sa si-o faca fiecare deputat in parte, drept pentru care am mai luat una, alta, din cele ce imi trebuie mie intr-un birou (de pilda, un ceas ...). Este o atmosfera de nou, care iti confera un sentiment optimist", continua relatarea de pe jurnalul online.

Finalul povestirii face referire la functiile pe care reprezentantii Romaniei si Bulgariei e posibil sa le primeasca la conducerea departamentelor, a comisiilor de specialitate etc. "Urmeaza, insa, partea cea mai importanta: trebuie sa vedem ce functii mai acatarii vom primi noi romanii si bulgarii (...) in cazul anumitor grupuri,

s-au obtinut functii suplimentare morivandu-se cu necesitatea integrarii noilor veniti romani si bulgari, insa, in realitate, castigurile sunt utilizate - chiar si daca partial - pentru satisfacerea unor promisiuni intre cei vechi, facute inainte de venirea noastra in Parlament...

Asa ca, actualmente, stam cu arma la picior si asteptam rezultatul pertractarilor dintre sefi, ca sa vedem ce se ofera in final romanilor si bulgarilor."