19-26 ianuarie 2007

Bucuresti - oras al muzicii

de     HotNews.ro
Joi, 11 ianuarie 2007, 0:00


O suita de manifestari artistice reunite sub genericul “Bucuresti - oras al muzicii” vor fi organizate in perioada 19 - 26 ianuarie 2007. Proiectul derulat de Radio Romania Muzical este componenta unei ample actiuni initiate de Uniunea Europeana de Radio prin care este pusa in valoare viata muzicala a unui centru cultural.

Potrivit comunicatului RRM, “prin concertele organizate in acest proiect este pusa in valoare viata muzicala a unui centru cultural, cu aspectele sale cele mai diverse - concerte camerale, simfonice, opera, blues, jazz etc.

Astfel, valorile artistice ale unei tari devin accesibile tuturor membrilor Uniunii Europene de Radio, referindu-ne aici nu numai la aspectul muzical in sine, ci si la un context cultural mai larg, in care sunt cuprinse si informatii despre salile de concerte din orasul respectiv, despre traditia muzicala locala.”

In stagiunea 2006-2007 participa la aceasta actiune culturala patru centre muzicale: Bruges (septembrie 2006), Washington (decembrie 2006), Bucuresti (ianuarie 2007) si Berlin (aprilie 2007).

Manifestarile muzicale, vor cuprinde muzica simfonica, opera, corala si de camera, dar si blues si jazz, se vor desfasura la Ateneul Roman, Muzeul National Cotroceni, la Sala "Mihail Jora" a Societatii Romane de Radiodifuziune si in Aula Palatului Patriarhiei Romane.
Concertele vor fi transmise prin satelit.


31 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version