Noua Clasa C de la Mercedes-Benz si-a facut debutul mondial la Mercedes-Benz World, in Stuttgart. Noua generatie va ajunge la dealerii din Europa la sfarsitul lui martie, iar in SUA cateva saptamani mai tarziu. Modelele Clasei C au fost mereu printre cele mai de succes din portofoliul Mercedes-Benz, inca de la lansarea seriei 190, asa numita Baby Benz, acum 25 de ani.

Cea de-a patra generatie C-Class trebuie sa continue succesul predecesoarei sale, 203 Series. Mercedes-Benz C-Class va fi produs la fabricile Sindelfingen si Bremen din Germania, cat si la fabrica East London din Africa de Sud.

Noul sedan ofera siguranta, confort si satisface cele mai exigente cerinte ale clientilor. In plus, cele trei versiuni au un design exterior diferit, o abordare in premiera pentru Mrcdes-Benz.. Inovatiile tehnice ale noului C-Class includ sistemele AGILITY CONTROL si ADAPTIVE BRAKE, iar la capitolul siguranta se remarca cele 7 airbaguri incluse in standard.

Clientii pot alege intre motoare pe benzina si motorina, in 4 sau 6 cilindri. La momentul lansarii pe piata, din primavara, va avea trei motorizari pe benzina (C 200, C 280 si C 350), cat si varianta diesel in 4 cilindri (C 220 CDI).

Pe parcursul anului, Mercedes-Benz va extinde gama, pentru a include, printre altele, si motorul diesel C 320 CDI V6, cat si doua versiuni in 4 cilindri C 180 si C 200 CDI.