La editura Vremea a aparut o noua colectie, Rosu si Negru. Noua colectie, in care au aparut deja cinci titluri, este axata pe romanul politist, dar are in pregatire si lucrari apartinand genurilor horror si fantastic.

In general, colectia se adreseaza iubitorilor cartii de suspans.

Editura a ales pentru primele aparitii trei celebre carti ale lui James Hadley Chase, Mortii nu vorbesc, Nici o orhidee pentru Miss Blandish si

Misiune la Venetia .

Insotitorii diavolului, romanul politist de succes al scriitorului australian John Misto este povestea unei fetite de trei ani, care dispare din biserica, in timpul slujbei. Dupa douazeci si unu de ani, o descoperire intamplatoare da tuturor speranta ca poate copila a supravietuit si tanarul detectiv Greg Raine incepe sa o caute cu disperare.

Cercetarile il duc intr-o lume intunecata de cripte si tuneluri secrete, in care trebuie sa infrunte politia secreta.

Scriitorul englez James Hadley Chase (1906 - 1985), cunoscut ca "maestrul thrillerului" din generatia sa, este autorul unui sir de romane a caror intriga duce intotdeauna la un deznodamant neasteptat. Influentat de romanul politist american, stilul sau este alert si colorat.

Editura Vremea a publicat trei volume ale scriitorului englez.

Misiune in Venetia, este o poveste in dulcele stil politist, in atmosfera umeda si fermecatoare a Venetiei, construita intr un spatiu arhitectural deja celebru (caci cine n a auzit de Podul Suspinelor sau de celebrele canale?), sfarseste desigur cu rezolvarea misterului, dar nu tocmai prin happy end, asa cum se implineste de obicei o poveste americana, dezvaluindu ne personaje implicate intr un

mod neasteptat si a caror porniri criminale ne fac a ne dori sa traim intr o lume mai buna.

Mortii nu vorbesc, o ancheta jurnalistica despre disparitia inexplicabila a unei frumoase dansatoare atrage moartea subita a tuturor celor care au vreo legatura cu ea. Personaje ciudate, din cele mai diferite paturi ale societatii impletesc o plasa de faradelegi care de destrama odata cu aflarea adevarului.

Nici o orhidee pentru Miss Blandish, povestea unei fete frumoasa, tanara si bogata dar careia nu-i lipseste decat un singur lucru: norocul.

Ucigasi fara chip un best-seller al cunoscutului scriitor suedez Henning Mankell este tradus pentru prima oara in romaneste. Ucigasi fara chip este prima carte din seria dedicata inspectorului Kurt Wallander. Uciderea, in aparenta fara motiv, a doi batrani este misterul pe care inspectorul trebuie sa-l dezlege.

Incet, cortina se ridica, dezvaluind tabloul intunecat al motivatiilor ascunse, nascute din intamplari uitate.