Compania de Media Cluj, al carei actionar majoritar este EMI Deutschland GmbH, a preluat Monitorul de Alba, dupa ce in data de 9 ianuarie a anuntat preluarea cotidianelor Monitorul de Cluj si Monitorul de Sibiu, se arata intr-un comunicat al companiei.

Silviu Ispas, reprezentantul grupului german in Romania, considera ca “tranzactia confirma odata in plus interesul investitorului german in dezvoltarea retelei intr-un mod echilibrat si permite continuarea dezvoltarii de parteneriate in zona Transilvaniei si a lansarii de noi titluri”.

Compania de Media Cluj este controlata de EMI Deutchland care detine 51% din capitalul social al societatii, restul actiunilor fiind impartite in mod egal intre Sorin Stanislav si Radu Micu.

Obiectivul ARBOmedia este de a detine participatii in companii care editeaza cotidiane locale in peste 20 de judete din Romania. In principal sunt vizate companii care au deja un parteneriat cu ARBOmedia.net in domeniul vanzarii de spatiu publicitar.

Nu sunt insa excluse din strategia pe termen mediu achizitii de actiuni in cadrul altor editori locali deschisi la o astfel de cooperare precum si lansarea de noi titluri locale.

In prezent EMI Deutchland detine pachetul majoritar de actiuni al companiilor care editeaza cotidianele Ziarul de Iasi si Obiectiv - Editie de Vaslui, Monitorul de Cluj, Monitorul de Sibiu si Monitorul de Alba.

Compania este afiliata ARBOmedia AG Germania, listata la Bursa din Frankfurt si reprezentata in sase tari europene, printre care si Romania.