Presedintele PIN, Cozmin Gusa, apreciaza ca interventia lui Emil Boc in scandalul "Gazeta" - a amenintat DIICOT cu un proces, deoarece i-au lezat imaginea, mentinand stenogramele unor convorbiri cu el sau despre el cu referiri batjocoritoare la adresa sa, desi n-ar avea legatura cu cauza - , este un semn de disperare.

Intrebat daca disperarea inseamna ca Boc se teme de al doilea dosar instrumentat de DIICOT, cu spalare de bani, deoarece primul, de santaj, a fost trimis in judecata, Gusa a explicat ca nu, si a transferat problema in zona politica. Mai precis, in contextul speculatiilor ca urmatorul presedinte al PD va fi Theodor Stolojan.

"Poate ca aceste suferinte in planul imaginii sunt de natura sa-i spuna lui ca nu mai e bun de presedinte PD. Teama lui are legatura cu parcursul politic pe care-l poate avea. E vorba de frustrare", a spus liderul PIN. De altfel, el a apreciat ca reactia lui Boc a fost prea violenta: "Este disproportionata reactia sa fata de ce se afla in stenograme".

Totodata, Gusa a mai spus ca interventia lui Boc este o imixtiune in treburile juridice, mai ales ca este "seful unui partid care are portofoliul Justitiei. Nu-l controleaza, ci il coordoneaza politic". Pus la curent cu afirmatiile lui Gusa, Emil Boc a izbucnit in ras.

"Nu comentez fanteziile erotico-politice ale lui Cozmin Gusa, pentru ca le consider simple exercitii de imaginatie si halucinatie politica", a declarat el pentru "Gandul".

Integral in Gandul