Dl Voiculescu produce doua stiri la Realitatea TV. Nu, de fapt e o singura stire; care contine, intre altele, doua mesaje adresate premierului. Primul este un “apel” - avertizare.

Dl Voiculescu “are unele date din care rezulta ca pana sambata este posibil sa fie sesizata comisia speciala de la Cotroceni pentru suspendarea premierului.” Pozitia sefului PC in aceasta privinta este clara si fara echivoc.

N-ar fi de acord cu asa ceva, o asemenea eventualitate nu ar face altceva decat sa adanceasca criza si ar fi “dovada finala si clara ca se urmareste debarcarea dlui Tariceanu”. Ok, e o pozitie politica foarte corecta, nici o problema aici.

Dar celalalt mesaj adresat premierului este o amenintare (banuiesc; desi acelasi mesaj a circulat si ca sfat, si ca ultimatum) vizand excluderea din cabinet a ministrilor democrati. Altfel, spune dl Voiculescu, partidul sau va depune o motiune de cenzura.

Or adoptarea motiunii de cenzura ar insemna automat si debarcarea dlui Tariceanu.

Ce sa intelegem? Ca de fapt doar depun o motiune de cenzura, pe care apoi o vor respinge? Ca vor pretinde invers decat au facut cu cea simpla, si anume ca motiunea de cenzura are alt efect decat cel prevazut? Ca dovada finala ca se urmareste debarcarea lui Tariceanu este ceva grav, in schimb debarcarea lui Tariceanu nu?

Dezbate subiectul pe Blogul lui Doc