Apel catre Parlamentul Romaniei si Parlamentul Uniunii Europene - scrisoare deschisa initiata de Sorin Iliesiu, vicepresedintele Aliantei Civice)

de     HotNews.ro
Miercuri, 14 martie 2007, 0:00Adresam aceasta scrisoare cu ocazia aniversarii a 17 ani de la Proclamatia de la Timisoara - adevarata carta a revolutiei anticomuniste din Romania. Preluand concluziile Raportului elaborat de Comisia prezidentiala pentru analiza dictaturii comuniste din Romania, in ziua de 18 decembrie 2006, presedintele tarii a condamnat oficial regimul comunist, declarindu-l nelegitim si criminal.

Aceasta condamnare a fost facuta si in spiritul Rezolutiei nr. 1481 a Adunarii Parlamentare a Consiliului Europei din 25 ianuarie 2006.

Romania a fost primul dintre fostele state comuniste in care crimele regimului comunist au fost condamnate in baza unui asemenea raport. Consideram ca, indiferent de criticile ce pot fi aduse Raportului, nici un roman de buna credinta nu poate contesta justetea unei asemenea condamnari.

Cu toate acestea, impotriva evidentei acestor crime, la data de 18 decembrie 2006, s-a incercat tocmai in Parlamentul Romaniei impiedicarea condamnarii crimelor comunismului.

Reamintim ca, in vreme ce in toate celelalte tari comuniste din Europa caderea comunismului s-a produs fara inregistrarea de victime, in Romania prabusirea dictaturii comuniste s-a soldat cu peste 1.100 de morti si peste 3.300 de raniti. Printre cei cercetati de Justitie ca responsabili ai acestui masacru se afla personalitati publice si politice, unele prezente chiar in Parlamentul Romaniei.

Tentativa de impiedicare a condamnarii oficiale a crimelor comunismului, incercata la 17 ani de la caderea oficiala a acestuia, confirma faptul ca flagelul comunist nu a fost invins decat partial in decembrie 1989.

Avand in vedere ca actuala criza politica din Romania a fost declansata imediat dupa condamnarea oficiala a crimelor comunismului, consideram ca aceasta criza reprezinta o incercare de a bloca urmarile firesti ale condamnarii oficiale.

Condamnarea crimelor regimului comunist va fi deplina doar atunci cand recomandarile Raportului vor deveni o realitate de care Romania are atat de multa nevoie. Parlamentul are datoria morala de a face posibila aceasta realitate.

In acest sens, solicitam Parlamentului Romaniei urmatoarele:

1. Adoptarea, cat mai curand posibil, a tuturor legilor care se impun conform concluziilor Raportului Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania - raport declarat document al statului roman. Publicarea urgenta de catre Parlamentului Romaniei a unui calendar cu datele-limita la care vor fi adoptate respectivele legi.

Stabilirea prioritatilor in adoptarea acestor legi de comun acord cu reprezentantii societatii civile si ai opiniei publice.

2. “Avand in vedere criminalitatea si nelegitimitatea regimului comunist, se impune adoptarea urgenta a legii lustratiei” (citat din Raport, pag. 636). Mentionam ca aceasta lege reprezinta, in esenta, punctul 8 al Proclamatiei de la Timisoara.

Legea lustratiei a fost initiata in Parlament inca din 1994, respectiv din 1997, de catre deputatii PNTCD Constantin Ticu Dumitrescu si George Serban. Datorita initiativei PNL, legea lustratiei a fost adoptata anul trecut de Senat, fiind insa total blocata, de aproape un an, in Camera Deputatilor.

3. Conform concluziilor Raportului (pag.633), solicitam sprijinul moral al Parlamentului pentru finalizarea cercetarilor Justitiei referitoare la masacrul din decembrie 1989 si la fratricidul din iunie 1990. Cercetarile au fost incepute acum 17 ani tocmai de diferite comisii ale Parlamentului, concluziile acestora fiind neclare.

Cercetarile prin Justitie au fost incepute abia in 1999, fiind suspendate in timpul guvernarii Iliescu-PSD (2000-2004), blocandu-se astfel pentru inca patru ani aflarea adevarului. Cercetarileau fost reluate in decembrie 2004. Invocam, de asemenea, concluziile Raportului elaborat de Comisia prezidentiala (pag.

633) care se refera la “necesitatea de a analiza in mod riguros, stiintific, evenimentele din decembrie 1989 si postdecembriste, direct legate de regimul comunist, inclusiv prin finalizarea in regim de urgenta a cercetarilor incepute prin justitie”.

In noiembrie 2006, d-l general-magistrat Dan Voinea a precizat ca se apropie de finalizarea dosarului “Iunie 1990” intr-un viitor extrem de apropiat. Domnia sa a precizat ca in acest dosar sunt invinuite si vor fi trimise in judecata 34 de personalitati politice si publice, pentru infractiuni foarte grave, pasibile de pedepse cuprinse intre 15 ani si inchisoare pe viata.

Potrivit celor afirmate de dl Voinea, in cazul dosarului “Decembrie 1989” numarul invinuitilor va fi semnificativ mai mare. Consideram ca parlamentarii cercetati de Justitie in calitate de invinuiti ar trebui sa se autosuspende din Parlament pana la probarea nevinovatiei lor.

4. Conform concluziilor Raportului (pag.633), solicitam sprijinul moral al Parlamentului pentru inceperea cercetarii prin Justitie a urmatoarelor evenimente: reprimarea revoltelor muncitoresti din Valea Jiului (1977) si din Brasov (1987); evenimentele de la Targu-Mures din martie 1990 (mentionam ca cercetarile au fost incepute in 1990 de o comisie parlamentara).

Este necesara de asemenea redeschiderea dosarelor „mineriadelor” din 1991 si 1999. Conform concluziilor raportului, “acestea au fost diversiuni si manifestari tipic comuniste”.

Subliniem faptul ca cercetarea prin Justitie a evenimentelor mentionate in acest apel a fost ceruta de cele mai prestigioase organizatii civice non-guvernamentale in cadrul Apelului pentru Romania din 14 iunie 2005, apel adresat principalelor autoritati ale statului, inclusiv Parlamentului.

5. Solicitam partidelor parlamentare care pana in prezent au respins condamnarea oficiala din 18 decembrie 2006, sa-si reconsidere pozitia si sa sprijine prin demersuri lipsite de orice echivoc condamnarea crimelor dictaturii comuniste. Conform concluziilor Raportului trebuie interzise “tentativele de apologie a regimului comunist.

(...) A nega crimele comunismului este la fel de inacceptabil cu a le nega pe cele ale fascismului” (pag.637). Consideram revoltatoare atitudinea unor parlamentari care apara, implicit sau explicit, regimul comunist care s-a facut vinovat de crime imprescriptibile impotriva umanitatii.

Avand in vedere ca Uniunea Europeana are nevoie de o Romanie vindecata de urmarile crimelor dictaturii comuniste, solicitam sprijinul moral al Parlamentului Uniunii Europene pentru solutionarea cererilor noastre.

11 Martie 2007

Pana in prezent aceasta scrisoare este sustinuta de urmatoarele organizatii:

- ALIANTA CIVICA, presedinte - Christian Mititelu

- SOCIETATEA TIMISOARA, presedinte - Florian Mihalcea

- ASOCIATIA 21 DECEMBRIE 1989, presedinte - Teodor Maries

- Federatia Sindicala “SOLIDARITATEA - Virgil Sahleanu” a metalurgistilor din Romania, presedinte - Gheorghe Tiber (peste 10.000 membri)

- SOLIDARITATEA UNIVERSITARA, presedinte - prof.univ.dr.Octavian Duliu

- BLOCUL NATIONAL AL REVOLUTIONARILOR - DECEMBRIE 1989 (131 de organizatii de revolutionari), presedinte - George Costin

- CONFEDERATIA NATIONALA SINDICALA "CARTEL ALFA" (peste un milion de membri), presedinte - Bogdan Iuliu Hossu


Scrisoarea este sustinuta pana in prezent de 511 de semnatari in nume propriu:

1. Pompiliu Alamorean, arhitect, intaiul primar al Timisoarei libere
2. Sorin Alexandrescu, profesor, Universitatea din Amsterdam. Membru al Comisiei prezidentiale pentru analiza dictaturii comuniste din Romania. Membru GDS
3. Serban Alexandru, student, Timisoara
4. Cristina Alexe, avocat, doctorand Universitatea Bucuresti
5. Paul Andreescu, analist, fost detinut politic, presedintele Filialei AFDPR-Constanta
6. Sanda Anghelescu, jurnalist, Bucuresti
7. Viorica Andritoiu, economista - Asociatia INFORR, Bucuresti
8. Liviu Antonesei, scriitor, presedinte - Fundatia Culturala Timpul
9. Ioan Sorin Apan, director - Seminarul Teologic Dumitru Staniloae, Brasov
10. Roxana Carmen Apetrei, medic, Alicante, Spania
11. Elena Ardelean, medic, Timisoara
12. Eugen Ardelean, inginer, Timisoara
13. Brindusa Armanca, jurnalist, prof.univ., director al Institutului Cultural Roman - Budapesta
14. Clara Arustei, inginer, Bucuresti
15. Gheorghe Arvunescu, membru al senatului Aliantei Civice
16. Michael Astner, traducator si scriitor, Iasi
17. Alexandru Avram, dr., profesor de istoria Greciei antice, Universitatea din Le Mans, Franta
18. Simona Avram, profesor, Lugoj
19. Mirel Valentin Axinte, expert marketing, Bucuresti
20. Mirko Azanatcovici, consulul Serbiei la Timisoara, cetatean de onoare al Timisoarei
21. Traian Baicu, inginer, Bamberg, Germania
22. Hannelore Baier, expert al Comisiei prezidentiale pentru analiza dictaturii comuniste din Romania, Sibiu
23. Cristian Alexandru Balogh, ing.proiectant, Satu-Mare
24. George Baltac, dr. - Universitatea Sorbonne, diplomat (consul gen.), publicist, Paris
25. Mihai Neagu Basarab, medic, Freiburg, Germania
26. Eugenia Balanescu, medic, Bucuresti
27. Florian Balanescu, medic, fost detinut politic, Bucuresti
28. Ioana Balanescu, statistician, Bucuresti
29. Mihail Bancila, inginer, Bucuresti
30. Mihaela Bancila, cercetator, Washington, SUA
31. Radu Barbulescu, scriitor, editor, presedinte Asociatia Scriitorilor Romani si Germani, Munchen, Germania
32. Monika Beck, jurnalista, Aachen, Germania
33. Ion Baurceanu, proiectant, fost detinut politic
34. Anca Baicoianu, drd., redactor sef, Editura Polirom
35. Florian Balanescu, medic, fost detinut politic, Bucuresti
36. Eugenia Balanescu, medic, Bucuresti
37. Teodor Banica, arhitect, Bucuresti
38. Vasile Batlan, profesor, istoric, Constanta
39. Maria Becker-Brindea, coregraf, Luxemburg
40. Ion Berindei, arhitect, Boston, SUA
41. Stefana Bianu, vicepresedinte - Consiliul Mondial Roman, membru al Consiliului de Onoare al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania.
42. Viorica Patea Birk, prof.univ.dr., Universidad de Salamanca, Spania
43. Magdalena Biro, manager, Timisoara
44. Dan Birta, inginer termoenergetic, Bucuresti
45. Theodora Birta-Skillicorn, prof.univ., United World College, Singapore
46. Caius Birdacel, student, Universitatea de Vest, Timisoara
47. Octavian Bzoja, inginer, fost detinut politic, presedintele Filialei AFDPR-Brasov
48. Ana Blandiana, scriitoare, creatoare a Memorialului victimelor comunismului si al rezistentei - Sighet, presedinte - Academia Civica
49. Ion Dorin Bleahu, medic pediatru, Bucuresti
50. Ioana Boca, istoric, director executiv Fundatia Academia Civica, expert al Comisiei prezidentiale pentru analiza dictaturii comuniste din Romania
51. Rodica Boconcios, vicepresedinte Alianta Civica - Filiala Bucuresti
52. Costel Bodnar, art designer, San Francisco, SUA
53. Piroska Bogdan, secretar general Societatea Timisoara
54. Adriana Boila, prof., Sibiu
55. Dorin Boila, arhitect, Sibiu
56. Ioana Bosca, sociolog, doctorand, Universitatea Pontifica Comillas, Madrid, Spania
57. Doru Botoiu, vicepresedinte - Societatea Timisoara
58. Alex P. Boti, energetician, manager, Louisiana, USA
59. Stefano Bottoni, istoric, Universita di Bologna - Italia, expert al Comisiei prezidentiale pentru analiza dictaturii comuniste din Romania
60. Theodor Brasoveanu , doctorand fizica, Universitatea Princeton, SUA
61. Paulina Branet, studenta Universitatea Timisoara
62. Mircea Brancoveanu, inginer, Heidelberg, Germania
63. Aurora Briscon, prof., Timisoara
64. Lucretia Brizu, medic, Timisoara
65. Dan Brudiu, inginer, Lugoj
66. Viorica Bucur, critic si istoric de film, prof.univ.dr. UNATC, Bucuresti
67. Petru Budrugeac, doctor in chimie, cercetator stiintific principal INCDIE ICPE-CA Bucuresti
68. Alexandru Bugar, student UPT - Arhitectura, Timisoara
69. Vladimir Bulat, istoric si critic de arta, Bucuresti-Chisinau
70. Cosmin Bumbut, fotograf, multiplu laureat international, Bucuresti
71. Constantin Burlacu, dr., presedinte al Ligii Apararii Nationale si deputat al Parlamentului International pentru Securitate si Pace, fost detinut politic in Romania, New York, SUA.
72. Tudorin Burlacu, presedinte L.O.R.D. 1989, Timisoara
73. Dezso Bustya, preot, fost detinut politic
74. Elisabeta Bustya, functionar, fost detinut politic
75. Dalina Butculescu, economist, Germania
76. Alexandru Simion Buturuga, medic internist, Paris, Franta
77. George Calalb, dr. in medicina, Bucuresti
78. Ion Caramitru, directorul Teatrului National Bucuresti, presedintele UNITER, fost ministru al Culturii (1996-2000).
79. Igor Casu, istoric, cercetator - Institutul de Istorie din Chisinau, Universitatea din Freiburg, Universitatea din Geneva, expert al Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania.
80. Smaranda Cazan-Livescu, prof., presedinte Romanian American Cultural Center "Athenaeum", Fulbright Alumni Resource, presedinte Uniunea Internationala a Femeilor Romane, Atlanta, SUA
81. Dan Dumitru Calinescu, director general - Universal, Toronto, Canada
82. Florin-Gheorghe Calinescu, IT manager, Laval , Quebec , Canada
83. Ion Capatana, prof., Timisoara
84. Aurelia Capatineanu, prof., Timisoara
85. Gheorghe Capatineanu, inginer, Timisoara
86. Mircea Cartarescu, scriitor, Bucuresti
87. Alexandru Carausu, prof.dr., Iasi
88. Tinca Catana, economista, Timisoara
89. Ionut Catalin Catana, student, Timisoara
90. Vasile Cercel, revolutionar, Timisoara
91. Ruxandra Cesereanu, scriitor, Cluj
92. Silvia Chladni, medic, Timisoara
93. Ana Dorina Chiorean, arhitect, Baia Mare
94. Georgeta Ioana Chiorean, inginer geolog, Baia Mare
95. Gheorghe Sima Chiorean, inginer pensionar Cluj-Napoca
96. Pamela Sima Chiorean, medic, Cluj-Napoca
97. Radu Chirita, jurist, lector.univ.dr., Univ.Babes-Bolyai, Cluj, expert al Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania.
98. Nicoleta Chirica, profesor, Atlanta, USA
99. Alexandra Ciocarlie, cercetator stiintific, Institutul de Istorie si Teorie Literara "G.Calinescu", Bucuresti
100. Ioan Ciofu, psihofiziolog, dr. in psihologie, Bucuresti
101. Ioan Ciolac, inginer, inginer, Timisoara
102. Anamaria Ciuhandu, presedinte Clubul femeilor crestin-democrate din Banat
103. Marius Ciupertea, librar, Timisoara
104. Octavian Ciupitu, architect, Stockholm, Suedia
105. Zaharia Clitan, student Universitatea Timisoara
106. Petre Remus Cirstea, muzeograf - Muzeul Jud.Arges, asist.univ. Universitatea din Pitesti
107. Alexandru Ghe. Cojocaru, inginer, Ploiesti
108. Mihaela Cojocaru, studenta, Timisoara
109. Victor Cojocaru, dr., cercetator stiintific, Institutul de Arheologie al Academiei Romane, Iasi
110. Silvia Colfescu, director editorial, Editura Vremea, Bucuresti
111. Denisa Comanescu, scriitoare, director editorial, Editura Humanitas
112. Doina Constandache, arhitect, Paris, Franta
113. Mioara Constandache, profesoara, Tulcea
114. Alexandru Constantinescu, realizator TV, Lugoj
115. Mihai Constantinescu, regizor de film, fost detinut politic, Bucuresti
116. Nicolae Constantinescu, prof.dr., membru al Academiei de Stiinte Medicale din Romania
117. Rodica si Flavia Coposu, surorile lui Corneliu Coposu, presedintele moral al Romaniei postcomuniste.
118. Adrian Corduneanu, profesor, Universitatea Tehnica Iasi
119. Doina Cornea, disidenta si luptatoare anticomunista
120. Raico Cornea, jurnalist, Timisoara
121. Dumitru Cormos, profesor, fost detinut politic
122. George Costin, presedintele Blocul National al Revolutionarilor - Decembrie 1989 (131 de organizatii de revolutionari)
123. Miron Costin, medic, Los Angeles, SUA
124. Speranta Costin, fizician, Los Angeles, SUA
125. Christian Craciun, profesor, Floresti, Prahova
126. Iuliu Cosuletu, avocat, Brasov
127. Gabriel Cristache, inginer senior expert, M?nchen, Germania
128. Marius Cristian, istoric, Iasi
129. Bogdan Cranganu-Cretu, dr., cercetator, ABB Switzerland AG, Elvetia
130. Mihai Crizmic, librar, Timisoara
131. Stefan Crunteanu, profesor, Timisoara
132. Petru Pilu Cuculanu, prof., Timisoara
133. Nicolae Cupcea, prof.univ.dr., Universitatea Politehnica, Bucuresti
134. Elena Dan Grisel, bibliotecara, Institut suisse de droit compare, Lausanne, Elvetia
135. Nicolae Danciu, economist, Timisoara
136. Dan Danila, poet, traducator, Leonberg, Germania
137. Lucia Darian, web-designer, Roma, Italia
138. Lucia Daramus, redactor, scriitor, Cluj-Napoca
139. Raluca Ilaria Demetrescu, artist vizual, Paris
140. Ruxandra Demetrescu, conf.univ.dr., Universitatea Nationala de Arte Frumoase, Bucuresti
141. Bern?d Denes, cercetator, Canada
142. Mircea A. Diaconu, critic literar, prof. univ. - Universitatea din Suceava
143. Dan Dimancescu, scriitor si jurnalist, Boston, SUA
144. Andreea Divin, tehnoredactor, Timisoara
145. Dorin Dobrincu, istoric, Institutul de Istorie “A.D. Xenopol”, Iasi, expert al Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania.
146. Vasile Docea, dr., conf.univ., Timisoara
147. Nicolae Dosa, muzician, orchestra filarmonica din Monte-Carlo, Nice, Franta
148. Orchestre Philarmonique de Monte-Carlo
149. Marin Dov, jurnalist, Timisoara
150. Octavian Duliu, presedinte - Solidaritatea Universitara, prof.univ.dr., Facultatea de Fizica, Universitatea Bucuresti
151. Aurora Silvia Dumitrescu, profesoara, fost detinut politic
152. Cristinel Dumitrescu, inginer, fost detinut politic
153. Florin Dumitrescu, economist, fost detinut politic
154. Paul Dumitrescu, inginer, fost detinut politic
155. Ion T. Dumitru, fost detinut politic, trezorier, Fundatia Culturala Memoria - Arges
156. Stelian Dumistracel, prof.univ., Universitatea Al.I.Cuza, Iasi
157. Horia Dulvac, scriitor, Timisoara
158. Mariana Dulvac, inginer, Timisoara
159. Dan L. Dusleag, asist.univ., Indiana University, SUA
160. Lucia Dusleag, pediatru, Toronto, Canada
161. Eugenia Duta, muzician, Franta
162. Mircea Dutescu, prof. dr., medic, Aachen, Germania
163. Constantin-Laurentiu Erbiceanu, inginer, Frankfurt/M, Germania
164. Minodora Emandi, profesoara, Timisoara
165. Smaranda Enache, co-presedinta - Liga PRO EUROPA, membra GDS.
166. Ionel Enculescu, inginer, Timisoara
167. Constantin Eretescu, scriitor, Providence, SUA
168. Ioana Filat, redactor si traducator, Editura Polirom, Bucuresti
169. Nicolae Filin, comerciant, Timisoara
170. Ion Filotti, prof. univ. - New York University, Columbia University, Universite de Paris, Orsay. Cercetator - Directeur de Recherches, Centre National de la Recherche Scientifique, Paris, Franta.
171. Ana Flana, medic, Timisoara
172. Mariana Florian, vicepresedinte - Alianta Civica
173. Serban Foarta, scriitor, Timisoara
174. Constantin Fodor, economist, fost detinut politic
175. Augustin Fratila, scriitor, red.sef Editura ALLFA, membru U.S.R.
176. Marilena Frentiu, director Teatrul Municipal Baia Mare
177. Florin Galescu, reporter, Timisoara
178. Tom Gallagher, prof.univ.dr., Bradford University, United Kingdom
179. Gabriela Gavril-Antonesei, scriitor, profesor Universitatea Jagiellona, Cracovia, Polonia
180. Constantin Geangu, membru al Consiliului director al Aliantei Civice
181. Matei-Dumitru Georgescu, statistician medical principal, Bucuresti
182. Nicolae German, ing. agronom, sef laborator ICLF Vidra, Ilfov
183. Liviu Giosan, dr. geolog, cercetator Woods Hole Oceanographic Institution, USA
184. Mariana Girbovan, studenta masteranda, Timisoara
185. Radu Pavel Gheo, scriitor, traducator, Timisoara
186. Leonid H. Gheorghian, medic, Bensheim, Germania
187. Dragos Gheorghiu, energetician, Z?rich, Elvetia
188. George Gheorghiu, licentiat in Academia Comerciala, Bucuresti
189. Stefan Ghergheli, Asociatia Romanilor Crestin Democrati din Germania
190. Dinu Gherman, cercetator, jurnalist Romania Libera, Cluj
191. Mihai Ghircoias, profesor, Cluj-Napoca
192. Rutica Ghimpu, prof., Timisoara
193. Ovidiu Giulvezan, profesor, Timisoara
194. Stefan Gladin, regizor TVR
195. Sanda Golopentia, prof. universitar, Providence, SUA
196. Jon Gostin, regizor film, TVR
197. Ion Grama, technician, fost detinut politic
198. Mihail Laurentiu Grecea, doctor in chimie, cercetator, Leiden, Olanda
199. Devis Grebu, artist plastic, Bucuresti
200. Dan Grozav, inginer, Timisoara
201. Stere Gulea, regizor, prof.univ.dr., membru GDS
202. Adrian Gutuiescu, proiectant, fost detinut politic
203. Anca Harasim, director executiv, Camera de Comert Americana in Romania
204. Teofil Haica, vicepresedinte FNRD 1989, Timisoara
205. Dorin Hehn, inginer, Timisoara
206. Zsolt Horvath, subinginer, Timisoara
207. Bogdan Iuliu Hossu, presedinte - C.N.S. "Cartel ALFA" peste un milion de membri)
208. Lucia Hossu Longin, realizator TV “Memorialul Durerii”, secretar general Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului din Romania
209. Lucica Iancu, prof.univ., Timisoara
210. Victor Iancu, prof.univ., Catedra UNESCO de Drepturile Omului, Baia Mare
211. Florin Iepan, regizor de film, Timisoara
212. Mihaela Iftime, studenta Universitatea Timisoara, Campulung Moldovenesc
213. Mircea Ignat, vicepresedinte - Solidaritatea Universitara, dr. ing., cercetator stiintific principal I, Institutul National de Cercetare Dezvoltare Inginerie Electrica - Cercetari Avansate.
214. D.Lucian Iliesiu, arhitect, New-York, SUA
215. Sorin Iliesiu, initiator al Apelului pentru condamnarea regimului comunist din Romania ca nelegitim si criminal, apel lansat la 10 martie 2006, semnat de peste 500 de intelectuali, 45 de organizatii nonguvernamentale, doua organizatii sindicale reprezentand peste 1.000.000 de membri. Vicepresedinte al Aliantei Civice, membru al GDS si al Societatii Timisoara.
216. Victor Iliesiu, arhitect, Bucuresti
217. Petru Iliesu, scriitor, presedinte - Fundatia ”Timisoara ’89”
218. Alexandru Ionescu, inginer, San Francisco, USA
219. Ana Maria Ionescu Wollner, inginer, Bucuresti
220. Aristide Ionescu, vicepresedinte Fundatia Culturala Memoria - Arges, fost detinut politic trecut prin experimentul “reeducarii”din Pitesti (“cea mai cumplita barbarie a lumii contemporane” - Al. Soljenitzin)
221. Maria Alexandra Ionescu, studenta Universitatea Timisoara
222. Miltiade Ionescu, medic, fost detinut politic
223. Gheorghe Ionita, economist, Timisoara
224. Silviu Ionita, prof.univ.dr., secretar stiintific, Universitatea din Pitesti
225. Lucia Iorga, doctor in psihologie, Bucuresti
226. Afrodita Iorgulescu, matematician, profesor - Academia de Studii Economice
227. Anastasia Iorgulescu, fosta studenta la Medicina, fost detinut politic - munca silnica pe viata
228. Tiberiu Ioschici, inginer, Timisoara
229. Gheorghe Ipate, inginer, fost detinut politic
230. Ana-Maria Isofache, masterand - Centrul de Studii Europene, Iasi
231. Gheorghe Istratescu, arhitect, Bucuresti
232. Gabriel Ivan, Education & Science Projects Manager, British Council, Bucuresti
233. Cezar Ivanescu, scriitor
234. Alexandru Jadaneant, avocat, Timisoara
235. Doina Jela, scriitor, jurnalist, secretar - Asociatia Ziaristilor Independenti din Romania
236. Dan Tudor Jemna, manager, Iasi
237. Ovidiu Jiman, muzician, Timisoara
238. Alexandra Jivan, doctoranda in antropologie, Montreal, Canada
239. Ionel Jude, inginer, Bocsa, Caras-Severin
240. Charles Kercea, tehnician, fost detinut politic
241. Hansgeorg v. Killyen, profesor Max-Planck-Gymnasium, Lahr, Germania
242. K?zmer Kov?cs, arhitect, Sfantu-Gheorghe
243. Victor Baltateanu Kornis, designer, Frankfurt am Main, Germania
244. Eniko Koos, cercetator, Cluj
245. Traian Lalescu, analist economist, Pittsburg, SUA
246. Mihaiu Lancuzov, muzeograf, Bucuresti
247. Cristian Lascu, speolog, redactor sef “National Geographic Romania”
248. Dinu Lazar, fotograf, multiplu laureat international, Bucuresti
249. Dumitru-Felician Lazazoiu, prof. dr. ing., Paris, Franta
250. Adrian Leu, software engineer, Cambridge, Marea Britanie
251. Lucian I. Livescu, ing., juranlist, presedinte "American Romanian Sister Cities Council, Youth for a Better World, Atlanta City of Peace Project, SUA
252. Cosmin Lolea, inginer calculatoare, Timisoara
253. George Luca, om de afaceri, Botosani
254. Raymond Luca, Senior Accountant, EPlus Inc., Herndon, Virginia, USA
255. Delia Lucian, studenta, Oradea
256. Anca Lungu, prof.univ., dr., Samford University, Birmingham, Alabama, SUA
257. Claudiu T. Lungu, prof.univ., dr., University of Alabama, Birmingham, SUA
258. Dragos Lumpan, fotograf laureat international, Bucuresti.
259. Giorgio Lupu, arhitect, vicepresedinte - Nadel Architects Inc., Los Angeles, SUA
260. Traian Lutcan, technician, fost detinut politic
261. Rosana Macali, referent, Timisoara
262. Alexandru Maier, medic, fost detinut politic
263. Florina Malita, studenta, Brasov
264. Catalin Mamali, psiholog social, SUA
265. Ion Man, administrator, fost detinut politic
266. Nistor Man, profesor, presedintele Filialei AFDPR-Mures, fost detinut politic
267. Paul Mancas, profesor, fost detinut politic
268. Maria Manda, profesor, Giurgiu
269. Mirella Manda, profesor, Giurgiu
270. Dumitru Manda, profesor, Giurgiu
271. Ionut Mares, student Universitatea Timisoara
272. Bata Marianov, artist plastic, scriitor, Germania
273. Gabriel Marin, prof.univ., the University of Ottawa, Canada
274. Mihai Marin, fost detinut politic, Bucuresti
275. Viorel Marineasa, scriitor, conf.univ.dr., Universitatea de Vest, Timisoara
276. Aurelia Marinescu, profesoara, Bucuresti
277. Constantin Martian, vicepresedinte - Alianta Civica
278. Claude G. Matasa, consul general al Romaniei, dr.ing.prof.univ. Chicago, SUA
279. Ioan Matis, subinginer,Timisoara
280. Sorin Marculescu, scriitor, membru GDS
281. Radu Marza, istoric, lector univ. dr., Universitatea "Babes-Bolyai" Cluj
282. Carmen-Maria Mecu, psiholog, dr.conf.univ., Universitatea Ecologica, Facultatea de Psihologie, Bucuresti
283. Nicolae Mecu, cercetator principal I, istoric literar, prof.univ.dr., Bucuresti
284. Dumitru Medan, inginer constructor, Cluj-Napoca
285. Mihai Mereuta, presedinte Liga Habitat, Bucuresti
286. Lavinia Micu, inspector, Timisoara
287. Octavian Miclescu, scriitor, Galati
288. Dan Mihalache, medic, Timisoara
289. Felicia Mihalache, medic, Timisoara
290. Florian Mihalcea, presedintele Societatii Timisoara
291. Ilie Mihalcea, jurnalist, Paris, Franta
292. Marieta Mihalcea, Asoc. 16 Decembrie 1989, Timisoara
293. Mihai Mihalcea, coregraf, director, Centrul National al Dansului, Bucuresti
294. Emil Mihailescu, arhitect, fost detinut politic
295. Preda Mihailescu, prof. univ., Mathematisches Institut Universitaet Goettingen, Germania
296. Senina Mihailescu Mureanu, jurnalist si traducator, Madrid, Spania
297. Mircea Mihaies, scriitor, vicepresedinte al Institutului Cultural Roman
298. Liviu Mihoc, inginer, Hamburg, Germania
299. Cristian Mihu, arhitect, Bucuresti
300. Alice Mija, conferentiar- Universite de Nice, Franta
301. Lucian C. Milea, inginer electronica si telecomunicatii, Bucuresti
302. Damian Milivoi, economist, Timisoara
303. Emilia Mircea, studenta medicina - Universitatea Timisoara
304. Alexandru Mircescu, profesor, Montreal, Canada
305. Georgeta Mircescu, profesor, Montreal, Canada
306. Christian Mititelu, presedintele Aliantei Civice
307. Paul Mitroi, jurist, fost detinut politic
308. Ana Monoran, electronist, Timisoara
309. Oana Monoran, jurnalist, Timisoara
310. Paul Alexandru Monoran, student, Timisoara
311. Petrisor Morar, secretar de stat pentru problemele revolutionarilor, Bucuresti
312. Sergio Morariu, jurnalist, Timisoara
313. Calin Mucichescu, inginer, profesor la Universitatea Politehnica Bucuresti
314. Christina Mucichescu, inginer, Bucuresti
315. Paul A. Mucichescu, student Universitatea Humboldt, Filozofie, Berlin, Germania
316. Carmen Muntean-Cristache, asist.univ.drd., Universitatea Bucuresti.
317. Vasile Muntean, electronist, Sibiu
318. Alexandru Munteanu, jurnalist TVR, Bucuresti
319. Dan Munteanu Col?n, prof. dr., Universidad de Las Palmas, Spania
320. John Nandris, arheolog, Oxford, Marea Britanie
321. Silvestru Nanu, economist, fost detinut politic
322. Geza Nagy, preot, fost detinut politic
323. Mihai Neagu, inginer, fost detinut politic
324. Traian Neamtu, fost detinut politic, presedintele Filialei AFDPR-Cluj
325. Dumitru Nestor, secretar, Fundatia Culturala Memoria - Arges
326. Vasile Nica, inginer, N?rnberg, Germania
327. Cristian Nicoara, inginer, Bucuresti
328. Ion Nicoara, technician, fost detinut politic
329. Lucica Nicoara, ing. electroenergetic, vicepresedinte - Consiliul National al Aliantei Civice, Brasov.
330. Nicolae Ambrozie Nicoara, ing. electronist, presedintele Asociatiei Culturale "Pro Basarabia si Bucovina" filiala Brasov.
331. Mircea Nicosevici, inginer, Timisoara
332. Radu Nicosevici, economist, presedinte Academia de Advocacy, Timisoara
333. Nicola Nikolaus, medic, conferentiar Universitatea D?sseldorf-Germania
334. Andreea Niculescu, inginer IT, Enschede, Olanda
335. Ecaterina Niculescu, proiectant, fost detinut politic
336. Constantin Nistorica, economist, fost detinut politic, presedintele Filialei-Bihor
337. Viorica Niscov, cercetator, traducator, Bucuresti
338. Dan Novacovici, fost detinut politic, inspector in constructii, SUA
339. Ana Otilia Nutu, economist, Bucuresti
340. Dumitru Nutu, medic, Bucuresti.
341. Dumitru Olteanu, fost detinut politic, membru al Comitetului Director Fundatia Culturala Memoria - Arges
342. ?goston Olti, istoric, expert al Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania.
343. Andrei Opait, arheolog, Universitatea din Texas, SUA.
344. Leonard Oprea, prozator, eseist, Boston, SUA
345. Adrian Orosanu, traducator, Bucuresti
346. Dan Ottulescu, inginer, fost detinut politic
347. Mihai Pamfilie, artist plastic, Leeuwarden, Olanda
348. Ovidiu Papana, prof.univ., Timisoara
349. Monica Papazu, conf.univ.dr. - literatura comparata si teologie, scriitor, Danemarca
350. Vasile Paraschiv, disident anticomunist. Fost detinut politic. Premiul GDS - 2006.
351. Radu Paraschivescu, scriitor, Bucuresti
352. Manuela Paraschivescu, jurist, Bucuresti
353. Mihnea Paraschivescu, meteorolog, Bucuresti
354. Alexandrina Pascan, economist, fost detinut politic
355. Ion Pascan, economist, fost detinut politic
356. Horia-Roman Patapievici, scriitor, presedintele Institutului Cultural Roman
357. Paula Ecaterina Patea, inginer, Bucuresti
358. Rodica Paunescu, profesoara, Bihor
359. Marius Pentelescu, jurnalist, Radio Timisoara
360. Jose Luis L?pez Perez, prof. univ.dr., Universitatea din Salamanca, Spania
361. Ovidiu-Flavius Petcu, inginer, Iasi
362. Ioan Peter, actor, dramaturg, Arad
363. Maria Petrascu, ziarist, Brasov
364. Maria Petric, prof., Timisoara
365. Nicolae Petric, medic, Timisoara
366. Dusan Petrovici, poet, Dusseldorf, Germania
367. Elisabeta Pichl, economist, Timisoara
368. Ileana Pintilie, conf.univ.dr. - Universitatea de Vest, Timisoara
369. Christian Plajer, preot Biserica Neagra Brasov, Decan al Districtului Bisericesc Evanghelic C.A., Brasov
370. Anamaria Pop, scriitoare, traducatoare, Szalkszentmarton, Ungaria
371. Ion Pop, prof.univ., scriitor, Cluj-Napoca
372. Oana Raluca Pop, inginer, Bocsa, Caras-Severin
373. Costel Popa, director cercetare, Bucuresti
374. Ilie Popa, decan - Universitatea din Pitesti. Presedinte - Fundatia Culturala Memoria, Arges
375. Neculai Popa, Los Angeles, SUA
376. Antonie Popescu, avocat, membru senior al Ligii Studentilor din Universitatea din Bucuresti -1990.
377. Dana Nicoleta Popescu, filolog, cercetator stiintific, Timisoara
378. Cristian Popescu, inginer, Bucuresti
379. Crisan Popescu, prof. univ.dr. ing., Aachen, Germania
380. Iulian Popescu, medic primar pneumolog, doctor in stiinte medicale
381. Marian Popescu, scriitor, profesor universitar, Bucuresti
382. Matilda Lelia Popescu, profesoara, Bucuresti
383. Mihai Popescu, ing., San Francisco, SUA
384. Mircea Popescu, inginer, Bucuresti
385. Raul Popescu, inginer, Timisoara
386. Vasile Popescu-Albina, economist expert, Timisoara
387. Vlad Popescu, student, Universitatea de Vest, Timisoara
388. Alexandru Porutiu, economist, fost detinut politic
389. Nicolae Prelipceanu, jurnalist, scriitor
390. Petru Prorocu, inginer, Bocsa, Caras-Severin
391. Ana Prvacki, artist vizual, New York, SUA
392. Delia Prvacki, sculptor, Singapore
393. Milenko Prvacki, pictor, decan - Facultatea de Pictura, Universitatea din Singapore
394. Alexandru Nicolae Puricescu, inginer, Bucuresti
395. Ilina Radu, magistrat, Timisoara
396. Elena Radulescu, fost detinut politic
397. Constantin Rauta, om de stiinta, Centre of Excellence, College Park, Maryland, SUA, condamnat la moarte de Ceausescu in 1971
398. Alexandra Razvan, avocat, Societatea Timisoara
399. Ileana Razvan, functionar public, Timisoara
400. Sergiu Rizescu, medic, fost detinut politic, presedintele Filialei AFDPR-Arges
401. Ion Rosca, inginer, Timisoara
402. Radu Rosca, inginer, conf. univ., Iasi
403. Marilena Rotaru, realizator TV, autoarea serialului "Memoria exilului romanesc"
404. Andrei Roth, analist financiar, Microsoft, Mountain View, California, SUA
405. Emanuel Ruja, dr. medic primar , Cambridge, Marea Britanie
406. Romulus Rusan, scriitor, director - Centrul International de Studii asupra Comunismului - Foundatia Academia Civica, membru al Comisiei prezidentiale pentru analiza dictaturii comuniste din Romania
407. Angela Rusu, medic veterinar Los Angeles California
408. Nicolae D. Rusu, scriitor, Los Angeles, SUA
409. Carmen Sabau, chimista, cercetator stiintific, Chicago, SUA
410. Mircea Sabau, profesor, Chicago USA
411. Marina Neagu-Sadoveanu, arhitect, Bucuresti
412. Ion Sarion, medic, fost detinut politic
413. Valerian Sava, critic si istoric de film
414. Elena Cristina Savu, director de proiecte - DHL Worldwide Express, Bruxelles, Belgia
415. Ioan Savu, informatician, Timisoara
416. Mihaela Savu, studenta, Timisoara
417. Cesar Sandulescu, inginer Orange County California
418. Polixenia Sandulescu, arhitect Orange County California
419. Vintila Savulescu, arhitect, fost detinut politic
420. Grigore Sbarcea, teolog, editor - The Christian Herald, Sydney, Australia
421. Corneliu Schneller-Pavelescu, arhitect, Alicante Spania
422. Gabi Schuster-Cararuta‚ redactor Atheneum, Heidelberg, Germania
423. Steliana Iridenta Seciu, profesoara de matematica, Onesti
424. Dorica Seculi, avocat Baroul Timis
425. Cornel Seracin, istoric, Timisoara
426. Ioan Seracin, profesor, Timisoara
427. Gabriela Sima, profesoara, Zalau
428. Nora Sima, profesoara, Zalau
429. Zvezdana Simonovici, studenta Stiinte Politice Univ. Timisoara, Moldova-Noua
430. Karl Singer, profesor, Timisoara
431. Elena Siupiur, dr., scriitor, cercetator - Institutul de studii sud-est europene al Academiei Romane
432. Stefan Sirbu, arhitect, Bucuresti
433. Ioan Sintea, functionar CFR, Timisoara
434. Vasile Solomie, functionar, Timisoara
435. Eliot Sorel, profesor, George Washington University, SUA
436. Liviu Sorinca, functionar public, Timisoara
437. Anca Maria Spiridon, doctorand in istorie, Magadalen College, Oxford University, Marea Britanie
438. Monica Spiridon, prof.univ. - Universitatea din Bucuresti, scriitor, presedinte al comitetului de experti pentru literatura al ESF (European Science Foundation)
439. Florin Stan, muzeograf, sef Sectie Istorie - Muzeului Marinei Romane, Constanta
440. Lavinia Stan, director - Centrul de Studii Post-Communiste, St. Francis Xavier University - Nova Scotia; prof. de stiinte politice, Concordia University - Montreal, Canada
441. Teodor Stanca, inginer, Timisoara
442. Ionel Stanciu, prof., Timisoara
443. Iuliana Stanciu, prof., Timisoara
444. Mihai Stanciu, inginer, Ploiesti
445. Sabina Stanciu, economist, Timisoara
446. Dana Stephan, medic, Heidelberg, Germania
447. Petre Stoica, scriitor, Jimbolia
448. Radu Stoicanescu, consultant senior, expert telecomunicatii, Paris, Franta
449. Liviu Ioan Stoiciu, scriitor, Bucuresti
450. Elisabeth Sturdza, doctor in litere, K?ln, Germania
451. Johannes Sturdza, ing., K?ln, Germania
452. Emeric Szeifert, comandor av., Timisoara
453. Kristina Szigethy, specialist turism cultural, Brasov
454. Liana Mihaela Serban, prof., Timisoara
455. Cristache Stefanescu, fost detinut politic, presedintele Filialei AFDPR-Bucuresti
456. Marietta Stefanescu, prof., Timisoara
457. Gheorghe Mihai Stefanescu, inginer, fost detinut politic
458. Maria Suhani, profesor, Timisoara
459. Anna Tabacu, studenta, Universitatea din Budapesta, Ungaria
460. Adrian Talpas, comerciant, Timisoara
461. Ioan Tapsa, librar, Timisoara
462. Maria Tarcea, profesoara, fost detinut politic
463. Radu Tasca, inginer, Sydney, Australia
464. Iustin Tanase, software engineer, presedinte IT Systems International, Romania-SUA
465. Andrei Tanasescu, compozitor, conf. univ. dr., Universitatea Nationala de Muzica
466. Andreea Tanasescu, coreograf, doc.Univ. Paris 8 , Franta
467. Tanase Tavala, dr.inginer chimist, Timisoara
468. Silvia Temeliescu, inginer constructor, Bucuresti
469. Malin Teodorescu, inginer, Timisoara
470. Lucian Dan Teodorovici, scriitor, coordonator - Editura Polirom, Iasi
471. Gheorghe Tiber, presedinte, Federatia sindicala “Solidaritatea - Virgil Sahleanu” a metalurgistilor din Romania
472. Nicolae Tinca, inginer, Timisoara
473. Catalina Tincu, functionar bancar, Popesti-Leordeni, Ilfov
474. Vladimir Tismaneanu, profesor de stiinte politice, Univerity of Maryland - SUA, presedintele Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania.
475. Iosif Todosiu, prof., Timisoara
476. Alexandrina Toma, inginer, Pitesti
477. Mihaela Tomescu, inginer, Mioveni, Arges
478. Dorin Tudoran, scriitor, SUA
479. Lucian Turcescu, profesor de teologie - Concordia University, presedinte al Asociatiei Canadiene de Patristica, Montreal, Canada.
480. Florin Tudose, prof.univ. dr. psihiatru, Spitalul Universitar de Urgenta, Bucuresti
481. Maria Titeica, dr., matematician, Germania
482. Florin Turcanu, istoric, Universitatea din Bucuresti, membru GDS
483. Ana Ciucan Tutuianu, profesor, Paris, Franta
484. Doina Urdea, prof., Timisoara
485. Tudorel Urian, critic literar, consilier - Ministerul Culturii si Cultelor
486. Andrei Ursu, inginer exilat in SUA. Fiul disidentului Gheorghe Ursu ucis in arest in anul 1985 de tortionarii comunisti.
487. Timotei Ursu, regizor de film, jurnalist, New York, USA
488. Vasile Ursulet, functionar, Timisoara
489. Laura Vaichikauska, student, Atlanta, USA
490. Ilie Valentin, jurnalist TVR, Bucuresti
491. Emil Vancu, presedinte SC Arad, membru fondator Societatea Timisoara
492. Rodica Vancu, profesor, membru fondator Societatea Timisoara, Arad
493. Cristian Vasile, istoric, cercetator stiintific, Institutul de Istorie “Nicolae Iorga”, secretar stiintific al Comisiei prezidentiale pentru analiza dictaturii comuniste din Romania.
494. Mihai Vasile, medic, Timisoara
495. Olimpia Vasile, prof., Timisoara
496. Gabriela Vasilescu, prof., Timisoara
497. Ovidiu Vasilescu, inginer, Timisoara
498. Alin Vargatu, student Universitatea de Vest, Timisoara
499. Ioan Varsandan, inginer, Timisoara
500. Dan Vatca, programator, Timisoara
501. Toma Vescan, dr., Universitatea din Bonn, Universitatea din Aachen, Germania
502. Cristina Vidulescu, conf. univ. dr., Universitatea de Medicina Carol Davila
503. Daniel Vighi, scriitor, conf.univ.dr., Universitatea de Vest, Timisoara
504. Ioana Voicu-Arnautoiu, conf. univ. - Universitatea Nationala de Muzica, Bucuresti
505. Smaranda Vultur, profesor, Universitatea de Vest - Timisoara, expert al Comisiei prezidentiale pentru analiza dictaturii comuniste din Romania
506. Codin Zamfirescu, medic, Frankfurt am Main
507. Florin Zamfirescu, rector - Universitatea Nationala de Arta Teatrala si Cinematografica “I.L.Caragiale”, Bucuresti
508. Tudor Zarioiu, acustician, Timisoara
509. Gheorghe Ionescu-Zicu, membru al Comitetului Director, Fundatia Culturala Memoria - Arges
510. Serban Radulescu Zoner, istoric, dr., ex-presedintele Aliantei Civice
511. Alexandru Zub, academician, presedintele Sectiei de Stiinte Istorice si Arheologie a Academiei Romane. Premiul GDS (1994). Ordinul national Steaua Romaniei in grad de Mare Ofiter. Membru al Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania.

LISTA SEMNATARILOR ESTE DESCHISA


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.


1769 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  comentariile? (Miercuri, 14 martie 2007, 13:09)

  clujean [anonim]

  de ce nu iau rapid atitudine la acest articol, ca sa sustina initiativa timisorenilor, cei care fac spume pro-Tariceanu sau pro-Basescu pe toate forumurile? ca sa nu fac si eu spume, trag nadejde ca nu va raspunde vreunul ca maiorul Secu (Basescu) sau amicul mafiei din petrol (Tariceanu) sunt stalpi de rezistenta ai anticomunismului mioritic!
 • 0 (0 voturi)    
  adeziune (Miercuri, 14 martie 2007, 13:22)

  Francisc Grunberg, traducator [anonim]

  Sunt nascut in Timisoara. Doresc sa ma alatur semnatarilor. Multumesc.
 • 0 (0 voturi)    
  Subscriu (Miercuri, 14 martie 2007, 13:25)

  CFG [anonim]

  Subscriu
 • 0 (0 voturi)    
  felicitari (Miercuri, 14 martie 2007, 13:44)

  G BUJU.CANADA [anonim]

  asa ceva e bine sa fie si translatate in cate mai multe lmbi si trimise la toate forurile internationale westice.

  iar presa,televiziunea si politicienii ne mararcati in Romania sasi faca datoria ,ca aceia criminali de comunsti inca la putere sa fie trasi la raspundere si dati afara !
 • 0 (0 voturi)    
  felicitari (Miercuri, 14 martie 2007, 14:04)

  geo [anonim]

  Catre Alianta Civica

  Va multumesc pentru acest demers si va felicit pentru curajul pe care il aveti. Cu totii stim ca "parlamentul", "alesii", nu vor avea urechi pentru asemenea vorbe. Va invit de asemenea sa porniti actiunea de autorizare a unui miting pasnic, de protest, impotriva clasei politice in ansamblu, pe baza documentului mai sus elaborat de dvs, care sa aiba loc pe data de 1 Aprilie 2007 la una sau ambele locatii enumerate mai jos: Guvernul Romaniei (Piata Victoriei), Palatul Parlamentului (Piata Constitutiei). Cu putina surprindere veti constata ca participarea la un astfel de miting va fi impresionanta.
 • 0 (0 voturi)    
  APEL (Miercuri, 14 martie 2007, 14:35)

  PETCAN GEORGE [anonim]

  Sustin acest APEL si cred ca numai societatea civila unita si activa, prin toate componentele sale, poate realiza o solidaritate la nivelul cetatenilor acestei tari, in vederea redobindirii valorilor moral crestine, a respectului si tolerantei, atat de necesare vindecarii societatii romanesti , distrusa, mutilata, schilodita de catre regimul comunist totalitar.
  George Petcan, economist- Bucuresti
 • 0 (0 voturi)    
  Pentru (Miercuri, 14 martie 2007, 15:21)

  giga [anonim]

  dar unda e deschisa lista. Presupun ca o pot semna si oameni obisnuiti nu doar somitatile ca altfsl cadem in alt pacat.
 • 0 (0 voturi)    
  Subscriu,...dar unde? (Miercuri, 14 martie 2007, 17:07)

  Daniel Sandor [anonim]

  Daniel Sandor, Inginer - Timisoara
 • 0 (0 voturi)    
  Felicitari (Miercuri, 14 martie 2007, 17:56)

  Prejbeanu [anonim]

  Subscriu

  Nicolae Prejbeanu , Geneva
 • 0 (0 voturi)    
  Subscriu la aceasta petitie (Miercuri, 14 martie 2007, 19:43)

  Ciocanel Cezar [anonim]

  Felicitari.
  Va sustin pentru a avea o tara curata si linista ...
  in lipsa politrucilor comunisti din parlament si nu numai

  Inginer economist
 • 0 (0 voturi)    
  Condamnarea comunismului (Miercuri, 14 martie 2007, 22:36)

  Mihaela Dinisov,medic [anonim]

  Felicitari pentru initiativa,actiunea societatii civile este singura sansa in criza morala actuala.Subscriu.
 • 0 (0 voturi)    
  Timisoara (Vineri, 16 martie 2007, 20:28)

  LAURA VADEANU [anonim]

  Doresc sa ader la aceasta initiativa.Felicitari fondatorilor.
 • 0 (0 voturi)    
  Subscriu (Sâmbătă, 17 martie 2007, 13:31)

  Mihaela Lungu [anonim]

  Mihaela Lungu, Brasov, economist
 • 0 (0 voturi)    
  ce lista mai e si asta ca scriptura-i plina de liste (Sâmbătă, 17 martie 2007, 19:47)

  pai asta nu-i o scrisoare mai veche [anonim]

  de pilda este o pozitie in lista "Orchestre Philarmonique de Monte-Carlo",dirijorul,tobosarul,care ?
  nu cred ca mircea cartarescu e pe toate listele daca o fi semnat si el vreodata vreun apel tip sovhoz.
  careva abuzeaza de incredere si ar trebui sa-i fie rusine,
  pentru ca nu scrii vesnic, pe spinarea unuia care ti-a dat o semnatura ,ce-ti trece tie prin cap de cate ori monica macovei
  are nevoie de sprijinul "boborului".
  proba imposturii este in lista insasi
 • 0 (0 voturi)    
  Semnare favorabila apel asociatii revolutionare si intelectuali (Duminică, 18 martie 2007, 12:43)

  PASCU IOAN [anonim]

  SUBSCRIU DIN TOATA INIMA !!!!!
  sA NE AJUTE DUMNEZEU SA SCAPAM ODATA DE TOTI IMPOSTORII SI PROFITORII DIN CLASA POLITICA ROMANEASCA

  IP
 • 0 (0 voturi)    
  Subscriu la lista (Luni, 2 aprilie 2007, 18:05)

  Eugen Iliesiu [anonim]

  Subscriu la aceasta lista din tot sufletul.
  Romania are nevoie de un start curat, situatia actuala arata imposibilitatea convietuirii politice cu acesti calai ai natiunii.

Abonare la comentarii cu RSS

ESRI

Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by