Unsprezece marinari romani aflati pe un vas cargo din Marea Mediterana, care s-a scufundat la sud de insula Carpathos, din Grecia, au fost salvati de un elicopter elen si o fregata britanica dintr-o patrula NATO. Ambarcatiunea, care transporta ciment din Italia catre Cipru, a luat apa la bord si a esuat in timpul unei furtuni, relateaza BBC News.

Vasul Afrodite S, inregistrat in Saint Vincent si Grenadine, care se afla intre Insula Creta si Cipru, a transmis un semnal de alarma dupa ce incarcatura sa de ciment a basculat, ceea ce a determinat inclinarea vasului.

Fregata britanica HMS Monmouth a receptionat SOS-ul si a trimis un elicopter care a salvat cinci dintre membrii echipajului. Un alt elicopter al pazei de coasta elene a venit in ajutorul celorlalti sase marinari.

"Toti cei 11 marinari au fost transportati ulterior pe insula Rhodos, pentru a fi supusi unui control medical, si se afla in stare buna", a declarat o purtatoare de cuvant a Ministerului Marinei Comerciale de la Atena. "Conditiile meteorologice din regiune erau nefavorabile", a adaugat ea, citata de publicatia de Irish Examiner.

Fregata britanica participa la patrula NATO Operation Active Endeavour si se afla in estul Marii Mediterane.