Curtea de Apel Bucuresti a emis, vineri, un mandat de arestare pe 29 de zile pe numele lui Sever Muresan. Omul de afaceri a fost retinut joi noapte in urma unui mandat european de arestare emis de autoritatile franceze, pentru infractiuni economice si complicitate la tentativa de omor.

Avocatul lui Muresan, Gheorghe Diaconescu, a declarat ca va face recurs si sustine ca este vorba despre o inscenare careia i-au cazut victime si procurorii francezi. Potrivit reglementarilor, acesta va fi judecat de Inalta Curte de Casatie si Justitie in maxim 24 de ore.

Autoritatile franceze au emis pe numele lui Muresan un mandat de arestare international, acuzatiile formulate fiind de tentativa de omor, spalare de bani, fals si uz de fals si fals de moneda. Potrivit mandatului, faptele de care este acuzat Sever Muresan s-au petrecut in 2005, pe teritoriul Frantei.

Potrivit Newsin, numele controverstului om de afaceri Sever Muresan este cunoscut in Romania mai ales legat de falimentul Bancii Dacia Felix, pentru care a fost inculpat si extradat din Ungaria in 1999.

Muresan a fost achitat in 2005, in Romania, iar Curtea Corectionala din Elvetia l-a condamnat, in noiembrie 2000, la trei ani si jumatate de inchisoare si cinci ani de interzicere a sejurului, pentru escrocherie in valoare de 25 milioane de dolari in dauna Bancii Dacia Felix.

In 2004, a mai primit un an si jumatate, pentru evaziune fiscala, de la justitia franceza.

Sever Muresan si-a continuat insa afacerile in Romania. In 2005, o firma a lui a castigat un contract scos la licitatie de Consiliul Judetean Hunedoara. Investitia, in valoare de circa 130 000 000 lei, pentru construirea unei sosele si a unui aeroport pentru avioane charter.