Ms. John Soda sunt Stefanie Bohm si Micha Archer, din Weilheim, Germania si au debutat in 2002. Muzica lor e un pop electronic foarte melodios si ambiental care uneori devine zgomotos si experimental dar fara sa-si piarda din rafinament.

Ambii membri ai trupei sunt implicati si in alte proiecte, Stephanie Bohm fiind responasabila de voci si clape la Couch in timp ce Micha Archer compune si canta la bass pentru mult mai faimosii Notwist. Vineri seara, pe 16 martie, Ms. John Soda au cantat in Bucuresti, la sala Preoteasa si, fara sa exagerez cu nimic, a fost cel mai tare concert de acest gen pe care l-am vazut in Romania.

Foarte slab promovat, evenimentul a strans cam 150 de oameni care pareau sa stie foarte bine despre ce este vorba si unde au venit. Habar n-am avut de el pana cu cateva ore inainte, am aflat intamplator si, evident m-am prezentat, cu atat mai mult cu cat ii mai vazusem anul trecut si stiam la ce sa ma astept.

Sala Pretotesa e tocmai potrivita pentru concerte de acest gen, nu e foarte mare si arata exact la fel ca salile in care au loc astfel de spectacole in tarile civilizate din punct de vedere muzical. Deschiderea a fost asigurata de Milenasong si Tarwater, doua trupe germane apropiate ca stil de Ms. John Soda.

Nu i-am vazut decat pe Tarwater, care desi minimali si destul de psihedelici ca sa fie pe gustul meu, nu m-au impresionat deloc. Insa Ms. John Soda au fost mult mai buni decat ma asteptam. Pe langa Stefanie Bohms si Micha Archer, pe scena au mai evoluat Carl Oesterhelt la keyboards si Thomas Geltinger la tobe, un fel de membri semioficiali ai trupei, prezenti mai ales in concerte.

Au cantat mai mult piese de pe Notes And The Like (2006) dar interpretarea a fost putin diferita fata de album, mult mai electrica si un pic mai agresiva.

Publicul, desi la inceput mai rezervat, spre final a parut sa aprecieze ce se intampla pe scena iar asta nu a facut decat sa-mi confirme ca oamenii care platesc bilet pentru astfel de concerte, sunt cu totul altii fata de cei care umplu sali la toate trupele rasuflate care, mai nou, concerteza lunar in Bucuresti sau fata de cei care invadeaza discotecile precum lacustele atunci cand vreun dj “celebru” mixeaza.

Mai multe amanunte pe blogul lui Muzicant