Companii romanesti din mai toate domeniile au inceput in ultimii ani sa "atace" piata sarba, mediul de afaceri de aici fiind considerat ca fiind unul foarte dinamic. Achizitii de mai mica sau mai mare anvergura sau chiar investitii de la zero, aceasta este reteta expansiunii romanesti la sud de Dunare.

In timp ce unele companii au renuntat la planurile de investitii in Serbia, altele rezista de ani buni, realizand venituri deloc de neglijat. In fine, altele abia acum isi indreapta spre Belgrad intentiile investitionale.

IT valah la Belgrad

TotalSoft a fost una dintre putinele companii romanesti de IT&C care a atacat piata sarba inca din 2004, infiintand o filiala la Belgrad.

Rezultatele au fost multumitoare, anul trecut cifra de afaceri a filialei ridicandu-se la 100.000 de euro, adica 1,5% din veniturile totale ale TotalSoft, dupa cum spune directorul de marketing Suzana Badea. Piata IT din Serbia este extrem de atractiva pentru companiile romanesti, avand in vedere si faptul ca firmele locale din domeniu sunt de mici dimensiuni si in general fac outsourcing.

Site de dating

O alta investitie romaneasca ce se incapataneaza sa reziste la sud de Dunare este cea facuta de compania Neogen, care in iunie 2005 a cumparat cel mai mare site de dating din Serbia, poljubac.com.

Integral in Romania Libera