Nicolas Sarkozy, candidatul dreptei la presedintia Frantei, si-a dat demisia din functia de ministru de Interne, pentru a se concentra asupra campaniei electorale, transmite Reuters. De cateva luni, Sarkozy rezista presiunilor de a parasi acest post din cadrul Guvernului motivand ca nu are nici un motiv de a demisiona, in ciuda criticilor ca foloseste Ministerul de Interne ca tribuna electorala.

Potrivit BBC News, Sarkozy a fost inlocuit in fruntea Ministerului de Interne de Francois Baroin, fost ministru responsabil de administrarea teritoriilor straine ale Frantei.

De asemenea, si Xavier Bertrand, unul dintre purtatorii de cuvant ai lui Sarkozy in cadrul campaniei prezidentiale, si-a dat demisia din functia de ministru al Sanatatii.

Presedintele francez, Jacques Chirac, si-a anuntat saptamana trecuta sprijinul pentru Nicolas Sarkozy, in cursa electorala ce va desemna noul presedinte al Frantei.

Un sondaj de opinie dat publicitatii saptamana trecuta si citat de International Herald Tribune il plaseaza pe Sarkozy pe prima pozitie in cursa prezidentiala, cu 52%, fiind urmat de candidata socialista Segolene Royal cu 48%. Marja de eroare a acestui sondaj este de plus/minus 3-4 procente.

Primul tur al alegerilor prezidentiale din Franta este programat pentru data de 22 aprilie.