O'Sullivan a avut nevoie de doar 86 de minute pentru a-l invinge pe chinezul de doar 16 ani Liu Chuang, cu 5-1, in primul tur al Openului Chinei.

Reprezentantul gazdelor a castigat primul joc, dar Ronnie si le-a adjudecat pe urmatoarele, reusind si doua breakuri de peste 100 de puncte, pentru a stabili o intalnire cu partenerul sau de antrenament, Allistair Carter, cel care a invins un alt chinez in runda inaugurala, pe Yu Delu, cu 5-3.

Ronnie O'Sullivan a fost incantat atat de atmosfera din tribunele salii, cat si de jocul adversarului sau din prima runda:

"Este senzational sa joci in fata unui public atat de entuziast si sa le arati ce esti in stare. Ar fi minunat sa joc finala impotriva lui Ding Junhui, ar fi un meci de vis. Liu pare un jucator bun, a reusit niste lovituri de distanta excelente. Ar trebui sa ia exemplul lui Ding, sa locuiasca in Anglia si sa joace impotriva jucatorilor buni. L-ar ajuta enorm."

Tot in turul intai, Carter a avut emotii in fata lui Yu Delu, castigand cu 5-3, dupa ce partida era la egalitate, 3-3, iar englezul reusise in primele 6 jocuri un break maxim de doar 27 de puncte.

In schimb, Matthew Stevens n-a cedat niciun joc in confruntarea cu Xiao Guodong si il va infrunta in urmatoarea runda pe Marco Fu, care a trecut in joc decisiv de Stephen Hendry, numarul unu mondial.

Rezultate turul intai

Marco Fu - Stephen Hendry 5-4

Matthew Stevens - Xiao Guodong 5-0

Allister Carter - Yu Delu 5-3

Ronnie O'Sullivan - Liu Chuang 5-1

John Higgins - Ian McCulloch 5-2

Jimmy White - Stephen Lee 0-0 (Lee a abandonat)

Neil Robertson - Michael Holt 5-1

Graeme Dott - James Wattana 5-2