Potrivit practicilor bisericii catolice, pentru beatificarea unei persoane este nevoie sa se faca dovada faptuirii unui miracol si de doua pentru trecerea sa in randurile sfintilor.

Calugarita vindecata dupa ce s-a rugat Papei Ioan Paul al II-lea lucreaza acum la maternitatea pariziana Saint-Felicite, dezvaluie cotidianul „Le Figaro”. Sora Marie-Simon-Pierre, in varsta de 45 de ani, va veni la Vatican pentru a participa la prima etapa a canonizarii lui Ioan Paul al II-lea.

Desi monseniorul Slawomir Oder, care raspunde de procesul de canonizare, a declarat ca Vaticanul are stiinta de multe astfel de minuni, cazul calugaritei este de departe cel mai impresionant prezentat diocezei Romei.

Devastata de moartea Papei

„Eram atinsa de maladia Parkinson, diagnosticata in iunie 2001. Era localizata pe partea stanga, ceea ce ma dezavantaja mult, fiind stangace.” Asa incepe destainuirea maicii, scrisa la zece luni dupa vindecarea sa, inexplicabila din punct de vedere medical.

„Incepand din 2 aprilie 2005, cu fiecare saptamana care trecea, boala ma distrugea, pe zi ce trecea ma simteam mai neputincioasa, nu mai puteam sa scriu sau, daca reuseam, era greu de deslusit”, continua calugarita. Aceasta povesteste ca, in ziua mortii Suveranului Pontif, in viata ei totul s-a clatinat.

„Imi pierdusem un prieten, cel care ma intelegea si imi dadea forta de a merge inainte.” Calugarita fusese diagnosticata cu cativa ani inainte si de atunci il urmarea mereu la televizor pe Papa Ioan Paul al II-lea, atins de aceeasi maladie necrutatoare. Ea isi gasise un model in Suveranul Pontif, pe care il admira pentru curajul si forta sa.

Tamaduire in miez de noapte

Pe data de 2 iunie 2005, calugarita s-a dus la maica stareta pentru a-i cere permisiunea de a-si inceta activitatea. Aceasta i-a spus insa sa mai reziste putin - pana la intoarcerea dintr-o vizita prevazuta la Lourdes, in august. La sfarsitul discutiei, maica stareta a rugat-o pe calugarita sa scrie pe o foaie de hartie „Ioan Paul al II-lea”.

Unarticol de Andreea Romanovschi

Integral in Evz