KBC Lease, divizie a grupului Belgian KBC, a finalizat, in cadrul unei tranzactii de 70 milioane de euro, achizitia a 99,34% din actiunile companiei Romstal Leasing si preluarea controlului asupra brokerului de asigurari INK Insurance Broker, potrivit ActusNewsWire.

Prin aceste preluari, KBC a realizat inca un pas in vederea realizarii strategiei de expansiune a companiei in Europa Centrala si de Est.

Romstal Leasing detinea la finele anului trecut o cota de 4,2% din totalul pietei de leasing din Romania si se plasa pe locul 13 in topul companiilor de leasing. Compania are in prezent o retea de 20 de unitati in principalele orase din tara si vizeaza ca, pana in anul 2008, reteaua teritoriala a firmei sa ajunga la 35 de unitati.

Infiintata in anul 2003, INK Broker este o societate de brokeraj si consultanta in asigurari detinuta de Romstal Leasing.

Grupul belgian KBS activeaza in sectorul bancar si cel al asigurarilor, fiind prezent pe pietele din Polonia, Cehia, Slovacia, Ungaria si Slovenia. Grupul belgian se anuntase interesat si de cumpararea pachetului majoritar de actiuni la BCR, dar a decis in cele din urma sa nu participe la competitia oficiala.