ING Asigurari de Viata este prima societate care a fost autorizata sa administreze un fond privat de pensii facultative. Firma si-a depus documentatia si pentru al doilea fond.

Mircea Oancea, presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului Privat de Pensii, spune ca, in cazul pensiilor facultative, legea permite unei societati sa administreze cate fonduri doreste, dar fiecare fond va avea cate un prospect al schemei de pensii disctinct si autorizat de comisie.

"Vor fi diferente intre cele doua fonduri de pensii administrate de ING Asigurari de Viata, fiecare va avea o alta reteta investitionala si un alt grup tinta. Sunt avantaje si dezavantaje. Un fond va investi in titluri financiare cu grad mai ridicat de risc, ceea ce va putea aduce participantilor la fond beneficii mai mari, dar, bineinteles, si pierderile, daca vor exista, vor fi pe masura.

Celalalt va avea o politica investitionala mai prudenta, dar participantii nu se vor putea astepta la beneficii ridicate. Apoi, fiecare fond are un anumit grup tinta in functie de varsta, categoria profesionala etc", a explicat Oancea.

integral in Gandul