Fostul campion mondial de sah, Gari Kasparov a fost retinut de fortele de politie moscovite in momentul in care incerca sa ajunga la un miting neautorizat al opozitiei.

Conform agentiilor internationale de presa, Kasparov si alte citeva persoane au fost silite sa urce in citeva masini ale fortelor de ordine, care au plecat intr-o directie neprecizata.

Dupa citeva ore, Kasparov a fost eliberat insa va trebui sa plateasca o amenda de 1000 ruble (tulburarea ordinii publice, conform autoritatilor). "Nu este vorba despre bani (aproximatv 40 de euro), ci despre faptul ca s-a realizat un precedent - data viitoare voi ajunge in spatele gratiilor!" a declarat Gari Kasparov dupa eliberare.

Gari Kasparov a renuntat de citiva ani la activitatea competitionala in sah si a devenit un activist politic, militind impotriva presedintelui Vladimir Putin.

Mitingul programat simbata dimineata la Moscova era neautorizat, iar autoritatile ruse prevenisera manifestantii ca vor lua orice masuri pentru a-i impiedica sa ajunga in Piata Puskin.