Specialistii confirma faptul ca anumite persoane au capacitatea nativa de a influenta campul informational al altor oameni, capacitate care poate fi controlata, iar efectul asupra tintei poate fi benefic, dar si patogen.

Cu ajutorul unor mijloace tehnice dezvoltate inca din perioada interbelica, psihicul ofiterilor supusi experimentului a fost deformat pana la anihilarea sentimentelor si a emotiilor.

Dupa al doilea razboi mondial s au construit generatoare de vibratii care pot cauza multimilor fie panica, fie exaltarea revoltei.

Conform anumitor opinii, acest procedeu s a folosit si in Bucuresti, in decembrie 1989. In lupta, alte aplicatii ale tehnicilor "energo informationale" ar putea servi la deplasarea obiectelor prin levitatie si la ruperea metalelor prin unde electromagnetice.

De altfel, in SUA, Canada si Rusia se studiaza deja posibilitatea distrugerii de la distanta, cu ajutorul radiatiilor, a aparaturii sau constructiilor inamice.

Potrivit unor surse neoficiale, SUA ar fi "cu 50 de ani" inaintea Romaniei in domeniul tehnicilor energo informationale, iar Rusia ar fi "cu 100 de ani" inaintea SUA.