Camera Reprezentantilor din Congresul Statelor Unite a adoptat, cu 280 de voturi "pentru" si 142 "impotriva", un proiect de lege revizuit, care prevede alocarea unui buget de 120 de miliarde de dolari pentru finantarea razboaielor din Irak si Afganistan.

Proiectul a fost adoptat fara a pune conditii referitoare la stabilirea unui calandar ar retragerii soldatior americani din teatrele de operatiuni.

Varianta legii urmeaza sa fie discutata si in Senat.

Proiectul initial a starnit numeroase controverse, in ultimul timp, intre Congres si presedintele american George W. Bush, iar Bush l-a respins prin veto. El a numit calendarul de retragere aprobat initial de Camera Reprezentantilor si de Senatul SUA drept "un calendar al esecului".

Majoritatea maericanilor vor retragerea din Irak

Potrivit unui sondaj CBS News/New York Times publicat joi, o mare majoritate a cetatenilor americani se declara pesimisti in ceea ce priveste razboiul din Irak si considera ca invadarea acestei tari in 2003 a fost o greseala, scrie AFP.

76% dintre americani cred ca razboiul se duce intr-un mod gresit, chiar foarte gresit (47%) pentru Statele Unite. 61% dintre persoanele chestionate apreciaza ca SUA nu ar fi trebuit sa se angajeze in acest razboi, in timp ce numai 35% care considera ca razboiul a fost o alegere buna.

Sase americani din zece doresc stabilirea unui calendar al retragerii trupelor.

Popularitatea presedintelui George W. Bush se mentine la cotele cele mai scazute, doar 30% dintre americani fiind multumiti de activitatea sa.