Noul model a obtinut cel mai mare scor raportat vreodata de un autovehicul la capitolul protectia ocupantilor adulti: 36,83 puncte dintr-un maximum posibil de 37.

Crossoverul a obtinut, de asemenea, patru stele la capitolul protectia copiilor in caz de accident.

In ceea ce priveste protectia pietonilor, masina a fost notata cu doua stele, fiind la doar 0,38 puncte distanta de obtinerea a trei stele. Pina in prezent, nici o masina din clasa masinilor mici de familie nu a primit maximumul de patru stele.

Qashqai a fost lansat pe 24 aprilie si pe piata romaneasca. Un sfert din targetul de vinzari aferent anului 2007 pentru Qashqai a fost atins intr-o singura luna din momentul lansarii in Romania. Pentru acest an, reprezentatii companiei importatoare estimeaza vinzari de 350-400 de unitati.

“Noi am vrea sa vindem anul acesta circa 500 de unitati din modelul nou lansat, insa, din cauza ca fabrica nu face fata comenzilor, daca vindem 350 sau 400 de unitati va fi un lucru foarte bun”, a afirmat Nicolas Ianculescu, directorul general al Nissan Romania.

Nissan estimeaza pentru 2007 vinzarea a 3.000 de unitati, nivel similar celui de anul trecut.

“Nu cred ca vom depasi in 2007 vinzarile obtinute anul trecut, deoarece modelul Almera a disparut deja de pe piata, iar in curind va fi oprita si comercializarea modelului Nissan Primera”, a declarat Ianculescu. Nissan are in Romania 24 de dealeri la nivel national.

Qashqai este disponibil in patru motorizari, dintre care doua pe benzina, de 1,6 si 2 litri, iar celelalte pe motorina, de 1,5 si 2 litri. Pretul autovehiculului variaza intre 19.000 si 30.000 de euro.

Nissan Qashqai este fabricat in uzina din Sunderland, Marea Britanie, care are o capacitate anuala de productie de 100.000 de unitati.

Dezvoltarea modelului Qashqai a necesitat o investitie totala de 320 de milioane de euro.

Integral in Cotidianul