In saptamina barajului cu Suedia (pentru calificarea la CM), echipa feminina se intareste cu revenirea interului Carmen Amariei.

Oficiali ai Federatiei de specialitate au confirmat ca Amariei si antrenorul Gheorghe Tadici au lasat deoparte neintelegerile, iar jucatoarea (proaspat cistigatoare a Ligii Campionilor, cu Slagelse) se va prezenta in cantonamentul de la Rm. Vilcea.

Vineri, nationala feminina va pleca in Suedia, iar duminica (3 iunie) va sustine meciul-tur din barajul de calificare la Mondiale. Partide retur este programata pe 9 iunie, la Rimnicu Vilcea.

Caractere dificile

Reconcilierea celor doi se produce dupa un lung sir de declaratii publice prin care Amariei si Tadici s-au criticat vehement.

In 2005, in preliminariile CM, dupa un meci cu Cehia, Carmen Amariei i-a reprosat deschis antrenorului Tadici stilul de pregatire, dar si sarcinile de joc pe care i le stabilise. Jucatoarea a anuntat ca nu mai vine la nationala.

In decembrie, Romania obtine locul 2 la Mondialele din Rusia. O luna mai tirziu, federatia a stabilit o lista cu jucatoare pentru premierea argintului de la Sankt Petersburg. Printre nume se afla si cel al lui Carmen.

Antrenorul Tadici a rostit clar: "Nu are nicio legatura cu performanta noastra!" Federatia l-a contrazis prin vocea lui Cristian Gatu: "Amariei a evoluat in preliminarii si oricum este o jucatoare importanta".