Practic, scandalul mediatizat a adus elemente noi care ar putea conduce la ipoteza unei crime cu premeditare.

Surse judiciare au declarat pentru Gandul ca, pana in prezent, exista indicii care, la prima vedere, arata ca este vorba despre „un act de suicid bazat pe deziluzii in dragoste, specific unor anumite persoane cu varste cuprinse intre 15 si 19 ani, care fac pasiune pentru persoanele de sex opus”.

Insa, in presa au aparut declaratii socante ale unor martori ai tragediei.

Astfel, s-a afirmat ca sotul Corinei ar fi fost in casa si ar fi coborat in fata blocului la trei minute dupa ce Bogdan s-ar fi aruncat, tanarul ar fi fost auzit de o vecina a profesoarei ca ar fi strigat dupa ajutor, implorand sa nu fie ucis, sotul Corinei Vasile ar fi avut o zgarietura pe gat etc.

Ieri, procurorii au declarat pentru Gandul ca toti acesti martori vor fi audiati, iar marturiile acestora vor fi coroborate si cu alte probe - necropsia victimei, amprente,

ADN-ul, prelevarea de probe de sange si de sperma, care sa indice daca tanarul a consumat voit sau nevoit alcool sau care sa dovedeasca daca inainte de a-si curma zilele a existat vreun raport sexual consumat, intre el si profesoara de romana.

Practic, pana acum, pentru ancheta procurorilor nu a fost relevant daca intre Bogdan si Corina a existat o relatie amoroasa, considerandu-se ca acest aspect nu ar ajuta cu nimic incercarea de a afla daca elevul de 19 ani a fost aruncat de la etaj sau si-a pus singur capat vietii.

Pentru anchetatori este important sa cunoasca daca victima a fost determinata sa recurga la acest act de suicid, insa, si asa, instigarea este greu de dovedit in practica judiciara.

“Initial, procurorii au luat in calcul si varianta unei crime comise din gelozie de sotul profesoarei, Dragos Vasile, in conditiile in care existau totusi suspiciuni potrivit carora baiatul ar fi fost amantul femeii.

Insa declaratiile a trei martori care au spus ca sotul era la serviciu, precum si faptul ca a existat o diferenta de timp de 45 de minute de la ora ultimului numar apelat al Corinei catre sotul sau si venirea acestuia acasa au inlaturat orice suspiciune de crima din gelozie”, au mai declarat aceleasi surse.

Desi pe telefonul victimei au existat mesaje de dragoste primite de la Corina Vasile, «Si eu te iubesc scumpul meu» sau «Nu numai tu suferi si eu sufar», procurorii nu au fost interesati sa afle mai multe amanunte despre relatia lor amoroasa, pentru a a intelege de fapt mobilul unei eventuale crime, si anume gelozia.

Integral in Gandul